Ζάχερ τόρτε

Συστατικά
50 γρ. µαύρη σοκολάτα (60% κακάο), ψιλοκοµµένη,
60 γρ. (4 κοφτές κουταλιές) ξεπαγωµένο βούτυρο + επιπλέον για άλειµµα,
100 γρ. (1/2 φλ.) ζάχαρη,
5 αβγά χωρισµένα,
100 γρ. (3/4 φλ.) αλεύρι,
110 γρ. (1/3 φλ.) µαρµελάδα χρυσόµηλο.
Γλάσο σοκολάτας:
1 κουταλιά βούτυρο,
125 γρ. µαύρη σοκολάτα,
300 γρ. (2 2/3 φλ.) ζάχαρη άχνη,
60 ml (4 κουταλιές) νερό.
Βήματα

Προθερµαίνετε το φούρνο στους 170°C και βουτυρώνετε µια φόρµα/ταψάκι, διαµέτρου 23 εκ. περίπου. Λιώνετε τη σοκολάτα σε µπεν µαρί ή στα µικροκύµατα.Χτυπάτε µε το µίξερ το βούτυρο µε τη ζάχαρη σε ένα µεγάλο µπολ µέχρι να γίνει σαν κρέµα. Ύστερα, προσθέτετε ένα-ένα τους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπηµα και περιµένοντας να ενσωµατωθεί ο ένας πριν βάλετε τον άλλο (αν το µίγµα σας φανεί ότι έκοψε, δεν πειράζει: Βάλτε µέσα ένα κουταλάκι αλεύρι). Ύστερα, ανακατεύετε µέσα µε σπάτουλα τµηµατικά τη λιωµένη σοκολάτα και τέλος το αλεύρι.

Χτυπάτε χώρια µε το µίξερ τα ασπράδια µέχρι να γίνει µια µαλακή µαρέγκα, που να κρατά όµως το σχήµα της. Ανακατεύετε τη µισή περίπου στο µίγµα της σοκολάτας για να χαλαρώσει λίγο και ύστερα ενσωµατώνετε µέσα την υπόλοιπη µε προσοχή, παίρνοντας απαλά υλικό από τον πάτο και φέρνοντάς το στην επιφάνεια, µέχρι να οµογενοποιηθεί το µίγµα.Αδειάζετε το µίγµα στη φόρµα και το ψήνετε στο φούρνο για 55-60 λεπτά (ελέγχετε αν ψήθηκε µε ένα σουβλάκι που θα µπήξετε στο κέντρο του. Πρέπει να βγαίνει στεγνό). Αφήνετε το κέικ να κρυώσει στη φόρµα.

Στο µεταξύ, ετοιµάζετε το γλάσο: Λιώνετε τη σοκολάτα σε µπεν µαρί ή στα µικροκύµατα, λιώνετε µέσα το βούτυρο και ύστερα προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και το νερό. Ανακατεύετε το µίγµα µέχρι να γίνει λείο και γυαλιστερό.Ξεφορµάρετε το κέικ και το κόβετε οριζόντια σε δυο φέτες. Βάζετε την κάτω φέτα του σε µια πιατέλα και απλώνετε πάνω τη µισή µαρµελάδα. Το σκεπάζετε µε τη δεύτερη φέτα και αλείφετε την επιφάνειά του µε την υπόλοιπη µαρµελάδα. Τέλος, απλώνετε πάνω το γλάσο σοκολάτας.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ