Τερίν σοκολάτας

Σηµείωση: Καβουρδίζετε την ψίχα των ξηρών καρπών πριν την ψιλοκόψετε, ανακατεύοντάς την σε ένα τηγανάκι τεφάλ χωρίς λάδι, µέχρι να ροδίσει ελαφρά. Μπορείτε να την ψιλοκόψετε και στο πολυµίξερ, χωρίς όµως να την αφήσετε να γίνει σκόνη.

Συστατικά
500 γρ. µαύρη σοκολάτα (60% κακάο) ψιλοκοµµένη,
4 κρόκοι µεγάλων αβγών ή 5 µικρών,
230 γρ. (1 φλ.) κρέµα γάλακτος, ελαφρά βρασµένη (χλιαρή),
65 γρ. (2/3 φλ.) ψιλοκοµµένα καβουρδισµένα ανάµικτα φουντούκια, αµύγδαλα και χαλεπιανά (φιστίκια Αιγίνης) – δες σηµείωση,
2 κουταλιές µπράντι,
Ελάχιστο λάδι.
Βήματα

Λαδώνετε ελαφρά µια µικρή µακρόστενη φόρµα για κέικ και ντύνετε το εσωτερικό της µε πλαστική µεµβράνη, αφήνοντάς την να εξέχει στα πλευρά.

Λιώνετε τη σοκολάτα γάλακτος σε µπεν µαρί ή στα µικροκύµατα και ενσωµατώνετε µέσα, ανακατεύοντας µε δύναµη µε ξύλινο κουτάλι, ένα-ένα τους κρόκους των αβγών, µέχρι να γίνει ένα οµοιογενές, λείο µίγµα. Ύστερα, ανακατεύετε µέσα την κρέµα γάλακτος (χωρίς να την χτυπήσετε), την ψιλοκοµµένη ψίχα ξηρών καρπών και τέλος το µπράντι.

Αδειάζετε το µίγµα στη φόρµα, το ισιώνετε και το σκεπάζετε µε τα κοµµάτια της µεµβράνης που εξέχουν (αν χρειαστεί το σκεπάζετε µε επιπλέον πλαστική µεµβράνη). Το κρατάτε στο ψυγείο για ένα βράδυ για να πήξει καλά.Την εποµένη, όταν θα τη σερβίρετε, ανοίγετε την πλαστική µεµβράνη που σκεπάζει την επιφάνεια της τερίν και την αναποδογυρίζετε πάνω σε πιατέλα. Αφαιρείτε την πλαστική µεµβράνη και την κόβετε σε φέτες µε µαχαίρι που θα βουτήξετε σε καυτό νερό. Τη συνοδεύετε, αν θέλετε, µε σαντιγί.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ