Σοκολάτα-φραγκοστάφυλο

Συστατικά
250 γρ. φραγκοστάφυλα.
Ζελέ φραγκοστάφυλο:
250 γρ. φραγκοστάφυλα (φρέσκα ή κατεψυγµένα), αλεσµένα στο µπλέντερ µέχρι να υγροποιηθούν και περασµένα από σουρωτήρι,
25 γρ. (1 γεµάτη κουταλιά) ζάχαρη,
1 κουταλάκι ζελατίνα σε σκόνη.
Μους µαύρης σοκολάτας:
75 γρ. (1/3 φλ.) κρέµα γάλακτος,
2 αυγά χωρισµένα + 1 ασπράδι,
25 γρ. (1 γεµάτη κουταλιά) ζάχαρη,
170 γρ. µαύρη σοκολάτα (58-60 % κακάο), ψιλοκοµµένη.
Μους λευκής σοκολάτας:
125 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκοµµένη,
150 γρ. (2/3 φλ.) κρέµα γάλακτος + 100 γρ. (λιγότερο από ½ φλ.) επιπλέον για τη σαντιγί,
1 ασπράδι,
1 κοφτή κουταλιά ζάχαρη,
1½ κουταλάκι ζελατίνα σε σκόνη.
Βήματα

Ζελέ φραγκοστάφυλο: Ραντίζετε τη ζελατίνα µε 1 κουταλιά νερό και την αφήνετε να µουλιάσει. Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι τα αλεσµένα φραγκοστάφυλα µε τη ζάχαρη ανακατεύοντας για να διαλυθεί. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και διαλύετε µέσα τη µουλιασµένη ζελατίνα. Μοιράζετε το µίγµα σε 8 σωληνωτά ψηλά ποτήρια, και αφήνετε να κρυώσει το ζελέ. Ύστερα, τα βάζετε στο ψυγείο για να πήξει.

Μους µαύρης σοκολάτας: Ζεσταίνετε την κρέµα γάλακτος και την αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε µέσα τη ψιλοκοµµένη σοκολάτα και ανακατεύετε µέχρι να λιώσει. Προσθέτετε ένα-ένα τους κρόκους, ανακατεύοντας απαλά το µίγµα µε σπάτουλα. Χτυπάτε µε το µίξερ όλα τα ασπράδια µαζί τη ζάχαρη µέχρι να γίνει µια µαλακή µαρέγκα, που να κρατάει το σχήµα της. Αδειάζετε το 1/4 της περίπου στο µίγµα της σοκολάτας και το ανακατεύετε να χαλαρώσει λίγο. Ύστερα, προσθέτετε την υπόλοιπη και την ενσωµατώνετε ανακατεύοντας απαλά µε σπάτουλα. Κρατάτε τη µους στο ψυγείο για 3-4 τουλάχιστον ώρες.

Μους λευκής σοκολάτας: Χτυπάτε την επιπλέον κρέµα γάλακτος (το ½ φλ.) σε σαντιγί και την κρατάτε στο ψυγείο. Ραντίζετε τη ζελατίνα µε 1 κουταλιά νερό και την αφήνετε να µουλιάσει. Ζεσταίνετε την κρέµα γάλακτος και την αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε µέσα τη ψιλοκοµµένη σοκολάτα και ανακατεύετε µέχρι να λιώσει και ύστερα διαλύετε µέσα τη µουλιασµένη ζελατίνα. Χτυπάτε µε το µίξερ το ασπράδι µέχρι να φουσκώσει και προσθέτετε λίγη-λίγη τη ζάχαρη µέχρι να γίνει µια µαλακή µαρέγκα, που να κρατάει το σχήµα της. Την ενσωµατώνετε στο µίγµα ανακατεύοντας απαλά µε σπάτουλα. Ύστερα, ενσωµατώνετε µέσα µε τον ίδιο τρόπο την σαντιγί. Κρατάτε τη µους στο ψυγείο για 3-4 τουλάχιστον ώρες.Πριν σερβίρετε, µοιράζετε πάνω από το ζελέ φραγκοστάφυλου τη µους λευκής σοκολάτας, βάζετε από πάνω µια στρώσει φραγκοστάφυλα και µοιράζετε από πάνω τη µους µαύρης σοκολάτας. Γαρνίρετε µε ένα φραγκοστάφυλο.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ