Πετί ποτ σοκολάτας

Τα petits pots (πετί ποτ), από τα οποία πήρε το όνοµά του το κλασικό αυτό γλυκό της γαλλικής κουζίνας, είναι τα µικρά κεραµικά ηµισφαιρικά σκεύη που έψηναν µέσα την κρέµα.

Συστατικά
75 γρ. (3 γεµάτες κουταλιές) ζάχαρη,
100 γρ. µαύρη σοκολάτα περιεκτικότητας 58-60% κακάο, ψιλοκοµµένη,
5 αβγά,
60 ml (4 κουταλιές) γάλα.
Βήματα

Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C. Λιώνετε τη σοκολάτα σε µπεν µαρί (σε ένα πυρίµαχο µπολ πάνω από µια κατσαρόλα µε νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του να αγγίζει στο νερό) ή στα µικροκύµατα.

Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά µε τη ζάχαρη µε το σύρµα (όχι µε το µίξερ γιατί θα αφρίσουν και δεν πρέπει). Ζεσταίνετε το γάλα σε ένα µπρικάκι και το ρίχνετε λίγο-λίγο στα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπηµα. Ύστερα, προθέτετε τµηµατικά τη λιωµένη σοκολάτα συνεχίζοντας να ανακατεύετε µε το σύρµα, µέχρι να γίνει ένα λείο µίγµα.

Το µοιράζετε σε 6 ατοµικά πυρίµαχα σκεύη (από πορσελάνη ή γυαλί) και τα βάζετε σε ένα ταψί. Ρίχνετε µέσα στο ταψί χλιαρό νερό που να φτάνει στο µέσο του ύψους τους και ψήνετε τα πετί ποt σοκολάτας για 15 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα  αφήνετε να κρυώσουν. Τα κρατάτε στο ψυγείο µέχρι να τα σερβίρετε, συνοδεύοντάς τα µε µπισκοτάκια-κούκις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ