Μους σοκολάτας Grand Marnier

Συστατικά
350 γρ. µαύρη σοκολάτα (58 % κακάο), σε κοµµατάκια,
4 αβγά, χωρισµένα + 2 ασπράδια,
2 κουταλιές λικέρ Grand Marnier,
50 γρ. (1/4 φλ.) ζάχαρη,
150 γρ. (2/3 φλ.) κρέµα γάλακτος,
Κιτρόµηλο φλούδα γλυκό για γαρνίρισµα.
Βήματα

Λιώνετε τη σοκολάτα γάλακτος µαζί µε το βούτυρο σε µπεν µαρί ανακατεύοντάς την συνεχώς. Την αποσύρετε από τη φωτιά και χτυπάτε µέσα µε το σύρµα ένα-ένα τους κρόκους των αβγών και ύστερα το λικέρ. Αφήνετε το µίγµα να κρυώσει εντελώς. Στο µεταξύ, χτυπάτε την κρέµα γάλακτος σε σαντιγί- όχι πολύ σφικτή- και την κρατάτε στο ψυγείο.

Χτυπάτε τα ασπράδια µέχρι να αφρίσουν και να φουσκώσουν και προσθέτετε κουταλάκι-κουταλάκι τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπηµα, µέχρι να γίνει µια σφικτή µαρέγκα. Την ενσωµατώνετε στο µίγµα της σοκολάτας, παίρνοντας απαλά υλικό από τον πάτο και φέρνοντάς το στην επιφάνεια, µε κυκλικές κινήσεις, µέχρι να οµογενοποιηθεί το µίγµα.

Ύστερα, µε τον ίδιο τρόπο ενσωµατώνετε µέσα τη σαντιγί. Κρατάτε τη µους στο ψυγείο σκεπασµένη µε πλαστική µεµβράνη τουλάχιστον 3 ώρες (καλύτερα ένα βράδυ) πριν τη σερβίρετε.Όταν θα σερβίρετε, ξεπλένετε και στραγγίζετε καλά το γλυκό κιτρόµηλο. Το κόβετε σε µπαστουνάκια. Μοιράζετε τη µους σε κύπελλα ή κούπες σαµπάνιας και τη γαρνίρετε µε µπαστουνάκια κιτρόµηλου.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ