Μους σοκολάτα γάλακτος

Συστατικά
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκοµµένη,
4 κρόκοι αβγών,
30 γρ. (1 1/4 περίπου κουταλιά) ζάχαρη,
3 κουταλάκια ζελατίνα, 10 γρ.),
250 γρ. (1 φλ.+ 1 κουταλιά) κρέµα γάλακτος.
Βήματα

Χτυπάτε την κρέµα γάλακτος κρατώντας στην άκρη 4 κουταλιές µέχρι να πήξει σε µαλακή σαντιγί (µην την παραχτυπήσετε). Την κρατάτε στο ψυγείο. Βάζετε τη ζελατίνα σε ένα µπολάκι µε 2 κουταλιές νερό και την αφήνετε να µουλιάσει.

Χτυπάτε σε ένα µεγάλο µπολ µε το µίξερ στη µάξιµουµ δύναµη, τους κρόκους µε τη ζάχαρη, µέχρι να ξασπρίσουν, να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέµα. Λιώνετε τη σοκολάτα στο µπεν µαρί και την αποσύρετε από τη φωτιά. Ζεσταίνετε την κρέµα γάλακτος που κρατήσατε στην άκρη, την αποσύρετε από τη φωτιά και διαλύετε µέσα την ζελατίνα.

Ύστερα, προσθέτετε την καυτή σοκολάτα τµηµατικά στους κρόκους και την λιωµένη ζελατίνα, χτυπώντας το µίγµα µε το µίξερ σε χαµηλή ταχύτητα. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Ενσωµατώνετε στο µίγµα µε τη σοκολάτα τη χτυπηµένη κρέµα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά και φέρνοντας µίγµα από τον πάτο προς την επιφάνεια, µέχρι να οµογενοποιηθεί. Αδειάζετε τη µους σε ένα γυάλινο µπολ ή 6 ατοµικά µπολάκια και κρατάτε για 4 τουλάχιστον ώρες στο ψυγείο, πριν τη σερβίρετε.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ