Κάσταρντ σοκολάτας φούρνου

Συστατικά
250 ml (1 φλ.) γάλα,
250 ml (1 φλ.) κρέµα γάλακτος,
2 µεγάλα αβγά + 2 κρόκοι µεγάλων αβγών,
100 γρ. (1/2 φλ.) ζάχαρη,
1 ½ κουταλάκι εσάνς βανίλιας,
100 γρ. µαύρη σοκολάτα 60% κακάο, ψιλοκοµµένη.
Σος σοκολάτας:
250 γρ. µαύρη σοκολάτα 60% κακάο, ψιλοκοµµένη,
250 ml (1 φλ.) κρέµα γάλακτος.
Βήματα

Προθερµαίνετε το φούρνο στους 150°C. Βάζετε την ψιλοκοµµένη σοκολάτα σε ένα µπολ, ζεσταίνετε το µισό γάλα σε ένα κατσαρολάκι και την περιχύνετε. Ανακατεύετε να γίνει ένα λείο µίγµα. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα µε την κρέµα γάλακτος µέχρι µόλις να φανούν οι πρώτες φουσκάλες στον περίγυρό τους.

Χτυπάτε µε το σύρµα τα αβγά µε τους  κρόκους µέχρι να οµογενοποιηθούν (όχι µε το µίξερ, γιατί δεν πρέπει να αφρίσουν) και προσθέτετε σιγά -σιγά το καυτό γάλα/κρέµα γάλακτος, συνεχίζοντας το χτύπηµα. Ύστερα, προσθέτετε τη λιωµένη σοκολάτα και τη βανίλια. Μοιράζετε το µίγµα σε  6-8 µικρά ατοµικά σκεύη από σιλικόνη και τα βάζετε σε ένα µεγάλο ταψί.

Ρίχνετε στο ταψί ζεστό νερό που να φτάνει µέχρι το µέσο του ύψους τους και ψήνετε τις κάσταρντ για 35 περίπου λεπτά, µέχρι να πήξουν. Τις βγάζετε, τις κρυώνετε και τις κρατάτε στο ψυγείο.  Πριν σερβίρετε, περνάτε ένα µαχαιράκι γύρω-γύρω από τα πλευρά των κάσταρντ για να ξεκολλήσουν και τις ξεφορµάρετε σε πιάτα. Τις συνοδεύετε µε ζεστή σος σοκολάτας. Σος σοκολάτας: Βάζετε την ψιλοκοµµένη σοκολάτα σε ένα µπολ, ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι την κρέµα γάλακτος µέχρι µόλις να φανούν οι πρώτες φουσκάλες στον περίγυρό της και την περιχύνετε. Ανακατεύετε να γίνει ένα λείο µίγµα.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ