Δεν είμαι της δίαιτας. Ούτε από τα άτομα που αρκούνται σε μια σαλατίτσα για γεύμα. Γι’ αυτό και οι δροσιστικές, ελαφριές σαλάτες που προτείνω θα μπορούσαν να αποτελέσουν και ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Ό,τι πρέπει για καλοκαιρινά βραδάκια στη βεράντα με Σαγκρία. Ε, άντε και καμιά μπριζολίτσα για συνοδευτικό!

Τρελαίνομαι για σολομό ιδιαίτερα ωμό. Είναι τόσο νόστιμο ψάρι που δεν χρειάζεται να το ψήσεις. Μια σωστή και λεμονάτη μαρινάδα του πάει πάρα πολύ και στην προκειμένη περίπτωση το ροζ γκρέιπφρουτ του δίνει φρεσκάδα και ένα ξεχωριστό άρωμα.

Σημείωση: Αν θέλεις μπορείς να ανακατέψεις το σολομό με τη σαλάτα. Προσωπικά μου αρέσει να τα σερβίρω χωριστά. Έτσι οι καλεσμένοι μου σερβίρονται όσο σολομό θέλουν και όση πρασινάδα θέλουν. Αν σου μείνει επιπλέον ντρέσινγκ το σερβίρεις σε ένα μικρό μπολ ούτως ώστε όποιος θέλει να βάζει επιπλέον ή να βουτά μέσα το σολομό. Αυτή η συνταγή μπορεί να μετατραπεί και σε σολομό «σεβίτσε» (ceviche) που είναι συνήθως πιο μικρά κομματάκια ψαριού μαριναρισμένα αρκετές ώρες πριν. Το σεβίτσε «ψήνει» το ψάρι μέσα στη μαρινάτα του. Η γεύση είναι πάρα πολύ ωραία, η όψη όμως του σολομού αλλάζει. Αν θα το φτιάξεις, κόψε το σολομό σε κύβους 2 εκατοστών περίπου.