Εργολάβοι

Δείτε την διαδικασία να μην τους παραψήσετε!
Το μυστικό για να είναι νόστιμοι οι εργολάβοι είναι να μην τους αφήσουμε να ψηθούν τόσο ώστε να στεγνώσουν στο εσωτερικό τους. Πρέπει εξωτερικά να κάνουν μια κρούστα, αλλά μέσα να παραμένουν μαλακοί. Συνήθως 20 λεπτά ψήσιμο είναι υπεραρκετό, όμως εξαρτάται και
από το φούρνο μας. Αν είναι πολύ ισχυρός, βγάζουμε τους εργολάβους στα 15 λεπτά. Άλλωστε, πάντα τα μπισκότα συνεχίζουν να ψήνονται για 2-3 λεπτά αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, καθώς η λαμαρίνα συγκρατεί τη θερμότητα.
1. Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ ή του μούλτι τα αμύγδαλα, την άχνη και τα 75 γρ. ασπράδι αβγού.
2. Τα αλέθουμε αρκετή ώρα. Αρχικά θα γίνουν σκόνη τα αμύγδαλα και έπειτα θα ενωθούν με το ασπράδι και την άχνη και θα γίνει μια σφιχτή και υγρή μάζα, την οποία μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ. Ξεκινάμε να τη χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα και παράλληλα ρίχνουμε σταδιακά το υπόλοιπο ασπράδι της συνταγής. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια απαλή, αφράτη κρέμα.
3. Μεταφέρουμε την κρέμα σε μια σακούλα κορνέ με στρογγυλό στόμιο διαμέτρου 6-8 εκ. Με το κορνέ σχηματίζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα ή σε επιφάνεια σιλικόνης μικρούς δίσκους, οι οποίοι θα απλώσουν κι άλλο στο ψήσιμο και θα φουσκώσουν.
4. Βάζουμε πάνω σε κάθε δίσκο ένα ολόκληρο λευκό αμύγδαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 20 λεπτά.
5. Αν θέλουμε, μπορούμε να σχηματίσουμε μακρόστενους εργολάβους και να τους πασπαλίσουμε με αμύγδαλο φιλέ.

Συστατικά
520 γρ. λευκά αμύγδαλα + μερικά επιπλέον για την επιφάνεια
600 γρ. ζάχαρη άχνη
75 γρ. ασπράδι αβγού (περίπου από 2-3 αβγά μεσαίου
μεγέθους – καλύτερα να τα ζυγίσουμε)
140 γρ. ασπράδι αβγού (περίπου από 4-5 αβγά)
Βήματα

Αλέθουμε στον κάδο του μπλέντερ τα αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τα 75 γρ. ασπράδι, έως ότου γίνουν μια ενιαία, υγρή και κάπως σφιχτή μάζα (αμυγδαλόπαστα).

Τη μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε με το φτερό, προσθέτοντας σιγά-σιγά τα 140 γρ. ασπράδι.

Μόλις το ρίξουμε όλο και αφού γίνει μια αφράτη κρέμα, αδειάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ, στην άκρη της οποίας έχουμε βάλει ένα στρογγυλό στόμιο, χωρίς δοντάκια, διαμέτρου 6-8 χλστ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.

Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου και δημιουργούμε επάνω μικρά μπαλάκια, τα οποία απλώνουν ελαφρώς καθώς βγαίνουν από το κορνέ και γίνονται μικροί δίσκοι.

Αφήνουμε όμως αρκετό διάστημα μεταξύ τους επειδή απλώνουν κι άλλο στο ψήσιμο.

Πάνω σε κάθε δίσκο βάζουμε από ένα ολόκληρο αμύγδαλο.

Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά, έως ότου ροδίσουν οι εργολάβοι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ