Σολομός με σπαράγγια

Χρόνος: 1 ώρα

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 4 άτομα):

4 τετράγωνα κομμάτια αλουμινόχαρτο (30 Χ 45 εκ. περίπου, μικρό ρολό)

4 κομμάτια φιλέτο σολομού (4 Χ 125-150 γρ.), χωρίς πέτσα

1 δέσμη σπαράγγια

8 κοφτές κουταλιές βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα

4 κουταλιές άσπρο, ξηρό κρασί

4 κλωναράκια άνηθου, ή μαϊντανού

λεμόνι για το σερβίρισμα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220⁰C. Λυγίζετε τα σπαράγγια να να σπάσουν (σπάζουν από κει που ξεκινά το τρυφερό μέρος τους) και κρατώντας τα από το κεφάλι, τα ξεφλουδίζετε με το εργαλείο που ξεφλουδίζονται οι πατάτες. (Το ξεφλούδισμα δεν είναι απαραίτητο, όμως τα σπαράγγια σας γίνονται πραγματικά τρυφερά). Τα χωρίζετε σε τέσσερις ίσες μερίδες.

Βουτυρώνετε γενναιόδωρα με το επιπλέον βούτυρο το κέντρο των τεσσάρων κομματιών αλουμινόχαρτου. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα του σολομού και τα τοποθετείτε στο κέντρο των αλουμινόχαρτων. Βάζετε από πάνω στο καθένα μια φούντα άνηθου (το πάνω μέρος τους),ή ένα κλαδάκι μαϊντανού και τα σκεπάζετε με μια μερίδα σπαράγγια. Τα αλατοπιπερώνετε, τοποθετείτε από πάνω από 2 κοφτές κουταλιές βούτυρο και τα ραντίζετε με από 1 κουταλιά άσπρο κρασί.

Παίρνετε τα πλευρά των αλουμινόχαρτων και τα φέρνετε από πάνω  (το ένα πάνω από το άλλο) και πιέζετε τις άκρες τους για να σχηματιστούν στεγανά «πακέτα», αφήνοντας όμως λίγο χώρο για να κυκλοφορεί ο αέρας.

Τοποθετείτε τα «πακέτα» πάνω στο ταψί του φούρνου και τα ψήνετε για 18-20 λεπτά, ή μέχρι ο σολομός να ασπρίσει πέρα για πέρα. Ανοίγετε προσεχτικά τα αλουμινόχαρτα (ο ατμός που θα βγει είναι καυτερός) και σερβίρετε το σολομό με τα σπαράγγια και τη σαλτσούλα του που σχηματίζεται μέσα, συνοδεύοντάς τον με λεμόνι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ