Γρανίτες

Συστατικά
Γρανίτα µάνγκο
3 φλ. ψιλοκοµµένο ώριµο µάνγκο,
1 φλ. νερό,
2 λάιµ, ο χυµός,
50 γρ. (1/4 φλ.) ζάχαρη.
Γρανίτα ανανά
200 γρ. (1 φλ.) ζάχαρη,
1 φρέσκος ανανάς,
125 ml ( ½ φλ.) νερό.
Βήματα

Για τη γρανίτα μάνγκο: Βάζετε το ψιλοκοµµένο µάνγκο στη γυάλα του πολυµίξερ ή του µπλέντερ και το χτυπάτε µέχρι να γίνει ένας λείος πουρές. Τον αδειάζετε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε το νερό, το χυµό των λάιµ και τη ζάχαρη και ζεσταίνετε το µίγµα ανακατεύοντάς το, µέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Το αποσύρετε από τη φωτιά, το αδειάζετε σε ένα ρηχό ταψάκι (µεταλλικό καλύτερα) και το αφήνετε να κρυώσει. Ύστερα, το σκεπάζετε µε πλαστική µεµβράνη και το βάζετε στην κατάψυξη. Το αφήνετε για 1 περίπου ώρα, το βγάζετε και το χτυπάτε µε το σύρµα για να σπάσουν οι κρύσταλλοι που θα δηµιουργηθούν και το επιστρέφετε, πάντα στεγανά σκεπασµένο στην κατάψυξη. Επαναλαµβάνετε δυο φορές ακόµη την ίδια διαδικασία κάθε 1 ώρα. Τέλος, βγάζετε το ταψάκι από την κατάψυξη και ξύνετε τη γρανίτα µε πιρούνι, αρχίζοντας από την επιφάνεια και πηγαίνοντας προς το βάθος της, µέχρι που όλη να γίνει σαν τριµµένος πάγος. Την ξανασκεπάζετε µε πλαστική µεµβράνη και την επιστρέφετε στην κατάψυξη µέχρι να τη σερβίρετε. Τη µοιράζετε σε ποτήρια και τα γαρνίρετε, αν θέλετε, µε φετάκια µάνγκο.

Για τη γρανίτα ανανά: Ξεφλουδίζετε τον ανανά και τον τεµαχίζετε, αφαιρώντας την κόρα του. Βάζετε το νερό µε τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε ανακατεύοντας, µέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα διαυγές υγρό. Βάζετε λίγο σιρόπι µε µερικά κοµµάτια ανανά στο πολυµίξερ ή το µπλέντερ και  τα χτυπάτε για να γίνουν πουρές. Συνεχίζετε να προσθέτετε τµηµατικά σιρόπι και ανανά, µέχρι να τον αλέσετε όλο και να έχετε ένα λείο πουρέ. Τον αδειάζετε σε ένα ρηχό ταψάκι (µεταλλικό καλύτερα) και το αφήνετε να κρυώσει. Ύστερα, το σκεπάζετε µε πλαστική µεµβράνη και το βάζετε στην κατάψυξη. Το αφήνετε για 1 περίπου ώρα, το βγάζετε και το χτυπάτε µε το σύρµα για να σπάσουν οι κρύσταλλοι που θα δηµιουργηθούν και το επιστρέφετε πάντα στεγανά σκεπασµένο στην κατάψυξη.

Επαναλαµβάνετε δυο φορές ακόµη την ίδια διαδικασία κάθε 1 ώρα. Τέλος, βγάζετε το ταψάκι από την κατάψυξη και ξύνετε τη γρανίτα µε πιρούνι, αρχίζοντας από την επιφάνεια και πηγαίνοντας προς το βάθος της, µέχρι που όλη να γίνει σαν τριµµένος πάγος. Την ξανασκεπάζετε µε πλαστική µεµβράνη και την επιστρέφετε στην κατάψυξη µέχρι το σερβίρισµα. Μοιράζετε τη γρανίτα σε ποτήρια και τα γαρνίρετε, αν θέλετε, µε φετάκια ανανά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ