ΑρχικήΠιάτα με υπογραφήΠερικλής ΡουσουνίδηςΚούπα µε διπλή κρέµα λευκής και µαύρης σοκολάτας

Κούπα µε διπλή κρέµα λευκής και µαύρης σοκολάτας

Συστατικά
Κρέµα-µους µαύρης σοκολάτας:
50 γρ. (1/4 φλ.) ζάχαρη,
4 µεγάλα αβγά, χωρισµένα +2 ασπράδια,
350 γρ. µαύρη σοκολάτα 60% κακάο, πολύ ψιλοκοµµένη,
150 γρ. (2/3 φλ.), κρέµα γάλακτος.
Κρέµα-µους λευκής σοκολάτας:
250 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκοµµένη,
300 γρ. (1 1/3 φλ.) κρέµα γάλακτος + 200 γρ. (4/5 φλ.) επιπλέον για τη σαντιγί,
2 ασπράδια,
1 κουταλιά ζάχαρη,
3 κουταλάκια ζελατίνα σε σκόνη.
Γαρνιτούρα:
Ξύσµατα σοκολάτας και τεµαχισµένα µπράουνις (προαιρετικά).
Βήματα

Κρέµα-µους µαύρης σοκολάτας: Βάζετε την ψιλοκοµµένη σοκολάτα σε ένα µπολ, ζεσταίνετε την κρέµα γάλακτος, µέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες και την περιχύνετε. Χτυπάτε το µίγµα µε το σύρµα µέχρι να γίνει λείο και να οµογενοποιηθεί. Προσθέτετε ένα – ένα τους κρόκους των αυγών ανακατεύοντας απαλά το µίγµα µε σπάτουλα.

Χτυπάτε τα ασπράδια µε τη ζάχαρη µε το µίξερ µέχρι να γίνει γυαλιστερή, µαλακή µαρέγκα που να κρατάει όµως καλά το σχήµα της. Ανακατεύετε το 1/4 της περίπου στο µίγµα της σοκολάτας για να χαλαρώσει και ύστερα προσθέτετε την υπόλοιπη, ανακατεύοντας απαλά µε σπάτουλα, φέρνοντας µίγµα από τον πάτο στην επιφάνεια, µέχρι να οµογενοποιηθεί. Μοιράζετε την κρέµα-µους σε 8-10 κούπες και τις βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Ετοιµάζετε την κρέµα-µους λευκής σοκολάτας: Χτυπάτε την επιπλέον κρέµα γάλακτος σε σαντιγί και την κρατάτε στο ψυγείο. Ραντίζετε τη ζελατίνα µε 2-3 κουταλιές νερό και την αφήνετε να µουλιάσει. Ζεσταίνετε την κρέµα γάλακτος και την αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε µέσα την ψιλοκοµµένη σοκολάτα και ανακατεύετε µέχρι να λιώσει και ύστερα διαλύετε µέσα τη µουλιασµένη ζελατίνα. Χτυπάτε µε το µίξερ τα ασπράδια και όταν φουσκώσουν, προσθέτετε τµηµατικά τη ζάχαρη µέχρι να γίνει µια µαλακή µαρέγκα, που να κρατάει το σχήµα της. Την ενσωµατώνετε στο µίγµα ανακατεύοντας απαλά µε σπάτουλα. Ύστερα, ενσωµατώνετε µέσα µε τον ίδιο τρόπο τη σαντιγί.  Μοιράζετε την κρέµα µους λευκής σοκολάτας στις κούπες πάνω από την κρέµα-µους µαύρης σοκολάτας και τα βάζετε στο ψυγείο για µίνιµουµ 2 ακόµη ώρες ή καλύτερα ένα βράδυ.Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε τις κούπες µε ξύσµατα σοκολάτας και τεµαχισµένα µπράουνις (προαιρετικά).

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ