ΑρχικήΓλυκάΚρέμεςΑγγλική κρέµα (κάσταρντ)

Αγγλική κρέµα (κάσταρντ)

Συστατικά
½ λίτρο (2 φλ.) κρέµα γάλακτος
1 θύλακας (φασόλι) βανίλιας)ή 2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας,
70 γρ. (1/3 φλ.) ζάχαρη
5 κρόκοι µεγάλων αβγών
Βήματα

Χτυπάτε καλά τους κρόκους µε τη ζάχαρη µέχρι να ξασπρίσουν. Ταυτόχρονα ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι την κρέµα γάλακτος µε το θύλακα της βανίλιας (όχι το εσάνς) µέχρι µόλις να κοχλάσει. Αφαιρείτε τους θύλακες και την προσθέτετε τµηµατικά στους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπηµα (όπως στο αβγολέµονο).

Επιστρέφετε το µίγµα στο κατσαρολάκι, το βάζετε σε µέτρια φωτιά και συνεχίζετε να το ανακατεύετε µέχρι να αρχίσει να πήζει και να φανούν οι πρώτες φουσκάλες στον περίγυρό του. Μην το αφήσετε να κοχλάσει, γιατί θα κόψει.

Το αποσύρετε από τη φωτιά και περνάτε την κρέµα από ένα ψιλό σουρωτήρι, ξύνοντας τον πάτο του κατσαρολιού για να βγει και η στρώση της πηκτής κρέµας που δηµιουργήθηκε εκεί. (Αν θα χρησιµοποιήσετε εσάνς βανίλιας το ανακατεύετε µέσα στην κρέµα τώρα). Όταν κρυώσει εντελώς, τη βάζετε σε ένα γυάλινο ή πλαστικό µπολ και τη σκεπάζετε µε πλαστική µεµβράνη µέχρι να τη χρησιµοποιήσετε. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2-3 µέρες.Σηµείωση: Αν τύχει και παραβράσετε την κρέµα και κόψει, µην σας πιάνει πανικός. Την αδειάζετε αµέσως στο µπλέντερ και τη χτυπάτε για να γίνει λεία. Ύστερα τη σουρώνετε.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ