ΑρχικήBloggersΦωλιά με οφτό αυγό

Φωλιά με οφτό αυγό

Instagram: mychicdish

…τα Σαββατοκύριακα εκτός από ξεκούραστα πρέπει να είναι και ευχάριστα και δημιουργικά. Μια πολλά υποσχόμενη ιδέα για brunch από το «Κομψό μου πιάτο» ίσως τα κάνει και…. πολύ γαστρονομικά! Με λίγη φαντασία και 2-3 απλά υλικά θα φτιάξουμε μια τραγανή φωλιά για να φιλοξενήσει το αυγό, που έχει γίνει πλέον σύμβολο της νέας μαγειρικής, αφού πάει παντού και πάνω σε όλα…

-Ανοίξτε έτοιμη σφολιάτα και κόψτε την σε κύκλους, στο μέγεθος ενός πιάτου του φρούτου. Γυρίστε λίγο την άκριά τους με τα δάκτυλα προς τα μέσα, πιέζοντας απαλά και σε επαναλαμβανόμενο μοτίβο, δημιουργώντας έτσι μια υπερυψωμένη κορνίζα ή τελάρο γύρω-γύρω.

-Τοποθετήστε τις φωλιές σε πολύ ελαφρά λαδωμένο ταψί φούρνου και αλείψτε τις με πινέλο, με ελάχιστο κτυπημένο αυγό με νερό (egg wash). Βάλτε στη μέση κάθε φωλιάς λίγο τριμμένο τυρί cheddar και μισοψήστε τις σε μέτριο προς δυνατό φούρνο, μέχρι να αρχίσει η σφολιάτα να φουσκώνει λίγο και να πάρει ελαφρύ χρυσό χρώμα.

-Στη μέση λοιπόν του ψησίματος βγάλτε το ταψί από το φούρνο, σπάστε πολύ προσεκτικά από ένα αυγό μέσα στη κάθε φωλιά, πάνω από το λιωμένο τυρί και ξαναβάλτε τα στο φούρνο μέχρι να ψηθούν τα αυγά στο σημείο που εσείς τα θέλετε.

-Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και φρέσκο θυμάρι και σερβίρετε αμέσως. Αφήστε τον κρόκο να τρέξει μέσα στη φωλιά και απολαύστε μια μπουκιά με κρούστα, λιωμένο τυρί, αυγό και θυμάρι!…

Τιπς: Το λάδωμα του ταψιού και το άλειμμα με egg wash πρέπει να είναι στο ελάχιστο, γιατί αν βραχεί πολύ η σφολιάτα δεν θα φουσκώσει και δεν θα γίνει τραγανή.

Τα αυγά στο φούρνο ψήνονται πολύ γρήγορα, γι’ αυτό οι φωλιές πρέπει να είναι ήδη μισοψημένες.

Αντικαταστήστε το τυρί cheddar με άλλο μαλακό τυρί της αρεσκείας σας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ