Χότντοκ

Συστατικά
4 λουκάνικα Φρανκφούρτης,
4 μικρές γαλλικές μπαγκέτες,
4 μαρουλόφυλλα,
Αγγλική μουστάρδα (English mustard) ή μουστάρδα σαβόρα (Savora),
4 κοφτές κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
1 κουταλιά λάδι.
Βήματα

Βάζετε το βούτυρο σε ένα μπολάκι, προσθέτετε 1 κοφτό κουτα­λάκι μουστάρδα της αρεσκείας σας και το ανακατεύετε να ομο­γενοποιηθεί. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C, ανοίγετε τις μπαγκέτες στη μέση κατά μήκος, αλείφετε το εσωτερικό τους με το μίγμα βούτυρου/μουστάρδας και τις τυλίγετε σε αλουμι­νόχαρτο.

Χαράζετε τα λουκάνικα διαγώνια με ένα μαχαιράκι, μέχρι το 1/3 περίπου του πάχους τους. Ζεσταίνετε μπόλικο νερό σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να κοχλάσει και ρίχνετε μέσα τα λουκάνικα. Ταυτόχρονα βάζετε τα ψωμάκια στο φούρνο να ζεσταθούν και βάζετε ένα τηγάνι/σχάρα (ή ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι) σε δυνατή φωτιά να κάψει. Αφήνετε τα λουκάνικα να βράσουν για 2-3 λεπτά και τα στραγγίζετε. Αλείφετε το τηγάνι/σχάρα με το λάδι και τα βάζετε πάνω. Τα ψήνετε για 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Τα βγάζετε και βάζετε το καθένα πάνω σε 1 μαρουλόφυλλο.

Βγάζετε τις μπαγκέτες από το φούρνο, τις ξετυλίγετε και βάζετε μέσα από ένα ζεστό λουκάνικο, κρατώντας το από το μαρου­λόφυλλο. Προσθέτετε πάνω μουστάρδα της αρεσκείας σας και σερβίρετε τα χότντοκ αμέσως.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ