Τιραµισού όλο σοκολάτα

Συστατικά
4 κουταλιές δυνατό µαύρο καφέ,
2 κουταλιές λικέρ Αmeretto, ή Kahlua,
½ παντεσπάνι σοκολάτας σε 12 λεπτές φέτες (δες συνταγή Genoise σελ. 44),
2-3 κουταλιές κακάο σε σκόνη για πασπάλισµα.
Μους λευκής σοκολάτας:
250 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκοµµένη,
300 γρ. (1 1/3 φλ.) κρέµα γάλακτος + 200 γρ. (4/5 φλ.) επιπλέον για τη σαντιγί,
2 ασπράδια,
1 κουταλιά ζάχαρη,
3 κουταλάκια ζελατίνα σε σκόνη (1 φακελάκι των 10 γρ.)
Βήματα

Ετοιµάζετε πρώτα τη µους λευκής σοκολάτας: Χτυπάτε την επιπλέον κρέµα γάλακτος σε σαντιγί και την κρατάτε στο ψυγείο. Ραντίζετε τη ζελατίνα µε 2-3 κουταλιές νερό και την αφήνετε να µουλιάσει. Ζεσταίνετε την κρέµα γάλακτος και την αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε µέσα τη ψιλοκοµµένη σοκολάτα και ανακατεύετε µέχρι να λιώσει και ύστερα διαλύετε µέσα τη µουλιασµένη ζελατίνα.

Χτυπάτε µε το µίξερ τα ασπράδια και όταν φουσκώσουν προσθέτετε τµηµατικά τη ζάχαρη µέχρι να γίνει µια µαλακή µαρέγκα, που να κρατάει το σχήµα της. Την ενσωµατώνετε στο µίγµα ανακατεύοντας απαλά µε σπάτουλα. Ύστερα, ενσωµατώνετε µέσα µε τον ίδιο τρόπο την σαντιγί.

Σπάζετε τις φέτες του κέικ σε κοµµατάκια και βάζετε τις µισές σε 6 κύπελα (ή ποτήρια για ουίσκι). Αναµιγνύετε τον καφέ µε το λικέρ και τα ραντίζετε. Ύστερα τα πιέζετε ελαφρά µε τις άκρες των δακτύλων σας για να γίνει µια ίσια στρώση. Μοιράζετε τη µισή µους µέσα στα ποτήρια και ύστερα ρίχνετε πάνω τα υπόλοιπα κοµµατάκια του κέικ. Βάζετε από πάνω την υπόλοιπη µους και τα κρατάτε στο ψυγείο για µίνιµουµ 3 ώρες- καλύτερα για 1 βράδυ. Πριν τα σερβίρετε, πασπαλίζετε την επιφάνεια του τιραµισού µε κακάο, περνώντας το µέσα από ένα σουρωτηράκι.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ