ΑρχικήΓλυκάΚρέμεςΚρέµα ινδοκάρυδο µε ζελέ φραγκοστάφυλο

Κρέµα ινδοκάρυδο µε ζελέ φραγκοστάφυλο

Συστατικά
Για το ζελέ:
500 ml (2 φλ.) χυµό φραγκοστάφυλου ή φράουλας
100 γρ. ( ½ φλ.) ζάχαρη
7 φύλλα ζελατίνας ή 3 ½ (γεµάτα) κουταλάκια ζελατίνα σε σκόνη
Για την κρέµα:
375 ml (1 ½ φλ.) κρέµα γάλακτος
3 φακελάκια ζελατίνα σε σκόνη
170 ml (2/3 φλ. κρύο νερό)
6 κρόκοι
140 γρ. (2/3 φλ.) ζάχαρη
½ λίτρο (2 φλ.) γάλα ινδοκάρυδου (από κονσέρβες)
Βήματα

Ετοιµάζετε το ζελέ: Βάζετε τα φύλλα της ζελατίνας να µουλιάσουν και να µαλακώσουν σε µια λεκάνη µε κρύο νερό. Αν θα χρησιµοποιήσετε ζελατίνα σε σκόνη, βάζετε 4 κουταλιές νερό σε ένα µπολάκι, τη ραντίζετε µέσα και την αφήνετε να µουλιάσει και να φουσκώσει.Βάζετε τη ζάχαρη µε το νερό σε ένα κατσαρολάκι και την ανακατεύετε να λιώσει. Όταν το µίγµα κοχλάσει, το αποσύρετε από τη φωτιά. Στύβετε τα µουλιασµένα φύλλα ζελατίνας τα διαλύετε στο σιρόπι (ή διαλύετε µέσα τη µουλιασµένη ζελατίνα σε σκόνη). Ύστερα, προσθέτετε το χυµό των φραγκοστάφυλων. Μην πολυανακατέψετε το µίγµα γιατί θα «θολώσει». Χρησιµοποιήστε µια σπάτουλα και ανακατέψτε το απαλά. Το αφήνετε να κρυώσει. Ρίχνετε µερικά µούρα σε 6-8 ποτήρια/κούπες σαµπάνιας και µοιράζετε µέσα το ζελέ. Τα βάζετε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα.

Χτυπάτε µε το µίξερ την κρέµα γάλακτος µέχρι να γίνει µια µαλακή σαντιγί, χωρίς να την παραχτυπήσετε. Απλά να κάνει µαλακά βουναλάκια. Την κρατάτε στο ψυγείο µέχρι να τη χρησιµοποιήσετε.Βάζετε το κρύο νερό σε ένα µπολ. Ραντίζετε µέσα τη ζελατίνα και την αφήνετε να µουλιάσει για 10 λεπτά. Ετοιµάζετε µια λεκάνη µε παγάκια και παγωµένο νερό.

Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα ινδοκάρυδου µέχρι να κοχλάσει. Χτυπάτε καλά τους κρόκους µε τη ζάχαρη µέχρι να ξασπρίσουν. Προσθέτετε µέσα τµηµατικά το ζεστό γάλα, συνεχίζοντας το χτύπηµα (όπως το αβγολέµονο). Επιστρέφετε το µίγµα στο κατσαρολάκι, το βάζετε σε µέτρια φωτιά και συνεχίζετε να το ανακατεύετε µέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά σε κρέµα και να φανούν οι πρώτες φουσκάλες στον περίγυρό του. (Μην το αφήσετε να κοχλάσει, γιατί θα κόψει). Περνάτε την κρέµα από ψιλό σουρωτήρι σε ένα µπολ και ανακατεύετε µέσα τη µουλιασµένη ζελατίνα. Βάζετε το µπολ στη λεκάνη µε τα παγάκια και το παγωµένο νερό και ανακατεύετε την κρέµα µέχρι να κρυώσει.Ενσωµατώνετε τη σαντιγί στην κρέµα, ανακατεύοντας απαλά µε κουτάλι και παίρνοντας µίγµα από τον πάτο και φέρνοντάς το στην επιφάνεια, µέχρι να οµογενοποιηθεί. Τη µοιράζετε πάνω από το ζελέ φραγκοστάφυλο και κρατάτε τις κούπες στο ψυγείο µέχρι να πήξει για 2 περίπου ώρες.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ