ΑρχικήΓλυκάΚρέμεςΚρέµα ινδοκάρυδο µε εξωτικά φρούτα

Κρέµα ινδοκάρυδο µε εξωτικά φρούτα

Συστατικά
3 φλ. εξωτικά φρούτα κοµµένα σε µπουκίτσες + 2 φλ. για γαρνίρισµα (µάνγκο, ανανάς, λίτσι και κουµκουάτ γλασέ για παράδειγµα),
60 γρ. ( ½ φλ.) τεµαχισµένα, καβουρδισµένα φουντούκια.
Για την κρέµα ινδοκάρυδο:
375 ml (1 ½ φλ.) κρέµα γάλακτος,
3 φακελάκια ζελατίνα σε σκόνη,
170 ml (2/3 φλ. κρύο νερό),
6 κρόκοι,
140 γρ. (2/3 φλ.) ζάχαρη,
½ λίτρο (2 φλ.) γάλα ινδοκάρυδου (από κονσέρβες),
3 κουταλιές λικέρ Bailey’s.
Βήματα

Μοιράζετε τα φρούτα σε 6-8 κούπες. Χτυπάτε µε το µίξερ την κρέµα γάλακτος µέχρι να γίνει µια µαλακή σαντιγί, χωρίς να την παραχτυπήσετε. Απλά να κάνει µαλακά βουναλάκια. Την κρατάτε στο ψυγείο µέχρι να τη χρησιµοποιήσετε.

Βάζετε το κρύο νερό σε ένα µπολ. Ραντίζετε µέσα τη ζελατίνα και την αφήνετε να µουλιάσει για 10 λεπτά. Ετοιµάζετε µια λεκάνη µε παγάκια και παγωµένο νερό.

Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα ινδοκάρυδου µέχρι να κοχλάσει. Χτυπάτε καλά τους κρόκους µε τη ζάχαρη µέχρι να ξασπρίσουν. Προσθέτετε µέσα τµηµατικά το ζεστό γάλα, συνεχίζοντας το χτύπηµα (όπως το αβγολέµονο). Επιστρέφετε το µίγµα στο κατσαρολάκι, το βάζετε σε µέτρια φωτιά και συνεχίζετε να το ανακατεύετε µέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά σε κρέµα και να φανούν οι πρώτες φουσκάλες στον περίγυρό του. (Μην το αφήσετε να κοχλάσει, γιατί θα κόψει). Περνάτε την κρέµα από ψιλό σουρωτήρι σε ένα µπολ και ανακατεύετε µέσα τη µουλιασµένη ζελατίνα. Βάζετε το µπολ στη λεκάνη µε τα παγάκια και το παγωµένο νερό και ανακατεύετε την κρέµα µέχρι να κρυώσει. Προσθέτετε µέσα το λικέρ.Ενσωµατώνετε τη σαντιγί στην κρέµα, ανακατεύοντας απαλά µε κουτάλι και παίρνοντας µίγµα από τον πάτο και φέρνοντάς το στην επιφάνεια, µέχρι να οµογενοποιηθεί. Τη µοιράζετε πάνω από τα φρούτα και κρατάτε τις κούπες στο ψυγείο µέχρι να πήξει για 2 περίπου ώρες. Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε τις κρέµες µε τα επιπλέον εξωτικά φρούτα.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ