ΑρχικήΓλυκάΚρέμεςΚορµός µε φράουλες

Κορµός µε φράουλες

Σηµείωση: Μπορείτε να ετοιµάσετε τη βάση του κορµού από νωρίς και να τον γεµίσετε λίγο πριν τον σερβίρετε, 2 το πολύ ώρες µόνο, γιατί οι φράουλες θα κατεβάσουν το χυµό τους.

Συστατικά
Για τη µαρέγκα
8 ασπράδια
175 γρ. (1 φλ. παρά 1 κουταλιά) ζάχαρη
Για το µίγµα µε αλεύρι
2 αβγά + 3 κρόκοι
1/4 κουταλάκι βανίλια
60 γρ. (4 κουταλιές) αλεύρι
Γέµιση:
310 ml (1 1/4 φλ.) κρέµα γάλακτος χτυπηµένη σε σαντιγί µε ζάχαρη άχνη και βανίλια (δες παρακάτω)
200 γρ. φράουλες, τεµαχισµένες + επιπλέον για γαρνίρισµα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισµα
Βασική κρέµα σαντιγί
1 φλ. κρέµα γάλακτος, πολύ κρύα
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
½ κουταλάκι βανίλια
Βήματα

Ετοιµάζετε πρώτα την κρέµα σαντιγί και την κρατάτε στο ψυγείο. Προθερµαίνετε το φούρνο στους 220°C. Χτυπάτε µε το µίξερ τα ασπράδια µέχρι να φουσκώσουν και ύστερα προσθέτετε µέσα τµηµατικά τη ζάχαρη, µέχρι να γίνει µια λεία και γυαλιστερή µαρέγκα. Μην την παραχτυπήσετε για να γίνει πολύ στεγνή, γιατί στο ψήσιµο θα κάνει κόκκους σαν άµµος. Την κρατάτε στην άκρη.

Χτυπάτε µε το µίξερ τα αβγά και τους κρόκους µε τη ζάχαρη και τη βανίλια µέχρι να ξασπρίσουν και να αφρατέψουν. Ύστερα, ανακατεύετε µέσα απαλά µε σπάτουλα το αλεύρι.Ντύνετε ένα ταψί του φούρνου µε αντικολλητική λαδόκολλα. Βάζετε µαρέγκα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και σε ένα δεύτερο κορνέ βάζετε το µίγµα µε αλεύρι. Βγάζετε µια γραµµή µαρέγκα, κατά µήκος του ταψιού, αφήνοντας ένα µικρό περιθώριο στις άκρες  και ύστερα µια γραµµή µε το µίγµα µε αλεύρι δίπλα ακριβώς, κολλητά µε τη µαρέγκα. Συνεχίζετε να φτιάχνετε γραµµές µαρέγκας και µίγµατος µε αλεύρι, γεµίζοντας όταν χρειάζεται το κορνέ σας, µέχρι να γεµίσει η λαδόκολλα, εκτός από τα µικρά περιθώρια στις άκρες (τα υλικά είναι αρκετά για να φτιάξετε και ένα δεύτερο µικρό κορµό).

Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε το γλυκό για 15 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πάνω σε σχάρα. Ύστερα, το αναποδογυρίζετε πάνω σε ένα κοµµάτι καθαρής λαδόκολλας  και ξεκολλάτε προσεχτικά την παλιά. Απλώνετε πάνω τη σαντιγί (κρατώντας 1 κουταλιά για το γαρνίρισµα) και τις τεµαχισµένες φράουλες και τυλίγετε τον κορµό, προσέχοντας οι ραβδώσεις του να είναι οριζόντιες (ξεκινάτε έχοντας µπροστά σας τις ραβδώσεις κατά µήκος). Πασπαλίζετε την επιφάνειά του µε ζάχαρη άχνη, περνώντας την από ένα σουρωτηράκι και το γαρνίρετε µε τη σαντιγί και τις επιπλέον φράουλες. Τον κρατάτε στο ψυγείο µέχρι να τον σερβίρετε.Βασική κρέµα σαντιγί: Παγώνετε ένα µπολ βάζοντάς το στην κατάψυξη για 10 λεπτά πριν αρχίσετε το χτύπηµα της κρέµας. Τη χτυπάτε µέσα µέχρι να αρχίσει να αφρίζει και να πήζει ελαφρά. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπηµα µέχρι που η κρέµα να κάνει µικρά βουναλάκια που να κρατούν το σχήµα της. Μην την παραχτυπήσετε.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ