ΑρχικήΠουλερικάΚοτόπουλοΦιλέτο κοτόπουλου με νουντλ ουντόν

Φιλέτο κοτόπουλου με νουντλ ουντόν

Συστατικά
3 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε λεπτές λωρίδες/μπουκιές,
2 κοφτές κουταλιές βούτυρο,
2 κουταλάκια σησαμέλαιο,
1 κουταλιά λάδι (ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο),
250 γρ. νουτλ ουντόν (χοντρά γιαπωνέζικα μακαρόνια από αλεύρι) ή ταλιατέλες (όχι αβγού),
100 γρ. μανιτάρια σιτάκε (shiitake), χωρίς τους μίσχους, κομμένα σε φετάκια (1 φλ. φετάκια) ή μέτρια μανιτάρια σε φετάκια,
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, το άσπρο μέρος τους σε φετάκια, τα τρυφερά φύλλα σε μπαστουνάκια.
Σος τονκατσού (Tonkatsu Sauce):
4 κουταλιές γούστερ σος (Worcestershire Sauce) ,
2 κουταλιές ζάχαρη,
4 κουταλιές σόγια σος,
4 (κοφτές) κουταλιές κετσάπ,
½ κοφτή κουταλιά γαλλική μουστάρδα,
1 γερή πρέζα μπαχάρι σε σκόνη
Βήματα

Ετοιμάζετε πρώτα τη σος τονκατσού: Βάζετε τη γούστερ σος με τη ζάχαρη, τη σόγια σος και το κετσάπ σε ένα μπρικάκι και τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε το μίγμα να κοχλάσει για 1 λεπτό και ύστερα το απο­σύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα τη μουστάρδα και το μπαχάρι. Κρατάτε τη σος στην άκρη.

Ρίχνετε τα νουτλ ουντόν σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, τα αφήνετε να μαλακώσουν – για 10 περίπου λεπτά (ή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή) – και τα στραγγί­ζετε. Τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα για να μείνουν ζεστά.

Ζεσταίνετε ένα γουόκ (ή ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι) σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει βάζετε μέσα το μισό βούτυρο με το μισό σησαμέλαιο. Ρίχνετε μέσα τα μισά κομμάτια του κοτόπουλου και τα κοκκινίζετε, μέχρι να ροδίσουν καλά παντού. Τα βγά­ζετε και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα. Τα βγάζετε και αυτά.Βάζετε στο γουόκ 1 κουταλιά λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυ­δάκια και τα μανιτάρια στα γρήγορα, μέχρι να ροδίσουν ελα­φρά. Επιστρέφετε το κοτόπουλο στο γουόκ, το ανακατεύετε να ξαναζεσταθεί καλά, το περιχύνετε με τη σος τονκατσού και τα ανακατεύετε όλα καλά. Ύστερα, ανακατεύετε μέσα τα στραγγισμένα νουτλ ουντόν.Σερβίρετε το φαγητό σε πιατέλα ή σε 4 ατομικά μπολ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ