Στο σπίτι μας φτιάχνουμε πίτσα μια φορά τη βδομάδα τουλάχιστον. Πάντα φτιάχνω περισσότερο ζυμάρι για τα παιδιά μου και τους φίλους τους και γίνεται χαμός! Η κουζίνα γεμίζει με αλευρο-ομίχλη, οι πάγκοι με λογής λογής ζαρζαβατικά και ο φούρνος ανοιγοκλείνει ανά πεντάλεπτο. Μικρά χεράκια τρώνε τη μοτσαρέλα και το ζαμπόν πολύ πριν να φτάσει στο ζυμάρι και εγώ δεν προλαβαίνω να φουρνίζω. Δεν υπάρχει ωραιότερη πίτσα από τη σπιτική και ωραιότερες στιγμές από το να τη φτιάχνεις. Μπορείς να βάλεις πάνω ό,τι σου έρθει στο κεφάλ-ί ό,τι έχεις στο σπίτι. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι καλό ζυμάρι και ένα φούρνο. Τα παιδάκια, προαιρετικά…

Σημαντικό: Μη βαρυφορτώσετε την πίτσα σας. Μια καλή πίτσα δεν έχει από πάνω ένα βουνό υλικά αλλιώς το ζυμάρι σας δεν θα ξεροψηθεί. Και μην την πνίξετε στο τυρί. Ένα ελαφρύ πασπάλισμα είναι αρκετό.
Όπως σας είπα και πριν οι συνδυασμοί υλικών για πίτσα είναι παρά πολλοί. Στην πίτσα (φωτό) επέλεξα να βάλω, μανιτάρια, ελιές, φέτα και μοτσαρέλα και την πασπάλισα με ρίγανη, φυλλαράκια βασιλικό και νιφάδες τσίλι. Η άλλη εκδοχή, είναι με προσούτο και φρέσκια μοτσαρέλα.