Απο τη Γαλάτεια Παμπορίδη

Πιστεύω δεν υπάρχει ευκολότερος και γρηγορότερος τρόπος να ικανοποιήσεις πεινασμένους μικρούς και μεγάλους όσο ένα ρολό με κιμά. Το κλασικό αμερικάνικο πιάτο φτιάχνεται συνήθως με κιμά μοσχαρίσιο και έχει επικάλυψη ντομάτας, συνήθως κέτσαπ. Στην προκειμένη συνταγή, χρησιμοποίησα μισό κιμά μοσχαρίσιο και μισό χοιρινό για να είναι πιο ζουμερό. Επίσης, έφτιαξα το δικό μου σος ντομάτας για την επικάλυψη. Μπορείτε, βέβαια, να χρησιμοποιήσετε έτοιμη σάλτσα ντομάτας από βαζάκι. Όπως και να το φτιάξετε είναι εξαιρετικό.

Σημείωση 1: Για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη μπορείτε να αποφύγετε το σοτάρισμα των κρεμμυδιών και να τα ανακατέψετε στο ρολό ωμά. Όμως, θεωρώ πως όταν τρώτε το ρολό σας, τα σοταρισμένα κρεμμύδια είναι πιο «ανεπαίσθητα» στο στόμα και κατ’ επέκταση η υφή του ρολού σας καλύτερη. Επίσης, δεν μου αρέσει καθόλου η γεύση ενός κατά λάθος, μεγάλου κομματιού από κρεμμύδι, πράγμα που θα αποφύγετε με το σοτάρισμα.

Σημείωση 2: Μπορείτε στην επικάλυψη να χρησιμοποιήσετε κέτσαπ αντί σάλτσα ντομάτας. Θα χρειαστείτε περίπου ½-¾  φλιτζανιού κέτσαπ.