Αυτό είναι. Το πιο φανταστικό, αρωματικό, γευστικό, πικάντικο κοτόπουλο μπιριάνι. Το φαγητό αυτό οι Ινδοί το φτιάχνουν συνήθως με κατσίκα, σε γάμους ή γιορτές. Είναι ένα πλούσιο πιάτο και αποτελείται από στρώσεις ρυζιού μπασμάτι με αρωματικούς κύβους κρέατος. Αν βαριέσαι την πολλή ώρα στην κουζίνα, αυτή η συνταγή δεν είναι για σένα. Αλλά, αν απολαμβάνεις το μαγείρεμα, αυτό το φαγητό θα ανταμείψει την προσπάθειά σου, με ένα από τα γευστικότερα κάρι που μαγείρεψες ποτέ.

 

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΨΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΠΡΙΑΝΙ στη φωτιά αντί στο φούρνο, αφού προσθέσεις 3-4 κουταλιές νερό στον πάτο της κατσαρόλας μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνεις σε πολύ χαμηλή φωτιά με ερμητικά σκεπασμένη κατσαρόλα για 30 λεπτά.

 

ΟΙ ΙΝΔΟΙ για να κλείσουν ερμητικά την κατσαρόλα που θα ψήσουν το μπιριάνι, φτιάχνουν ζυμάρι με αλεύρι, νερό και πολύ λίγο λάδι. Του δίνουν ένα σχήμα σαν σκουλήκι και σφραγίζουν με αυτό το καπάκι της κατσαρόλας για να μη βγαίνει ο ατμός.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΙΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ και τους ξηρούς καρπούς να τα ψήσεις μαζί με το μπιριάνι. Απλά τα προσθέτεις στο κοτόπουλο την ώρα της εκτέλεσης. Προσωπικά μου αρέσει να τα σερβίρω ξεχωριστά μιας και τα γευστικά γούστα του καθενός διαφέρουν.