ΦΑΓΗΤΑΣΟΥΠΕΣΣούπα κολοκυθιού με χαλλούμι

Σούπα κολοκυθιού με χαλλούμι

ΥΛΙΚΑ

3 μέτρια κολοκύθια, σε ροδέλες

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

750 ml ζωμός λαχανικών

2 κ.σ. ελαιόλαδο

150–200 γρ. χαλούμι, σε κύβους ή χοντρές φέτες, Δάφνη

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Φρέσκα μυρωδικά για το σερβίρισμα (άνηθος, θυμάρι ή δεντρολίβανο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να βγάλει το άρωμά του.

Ρίχνουμε τα κολοκύθια, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τα σοτάρουμε για 3–4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, αφήνουμε τη σούπα να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά, σιγοβράζοντας για περίπου 12–15 λεπτά, μέχρι τα κολοκύθια να είναι εντελώς τρυφερά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει λεία και βελούδινη υφή, διορθώνοντας το αλατοπίπερο και προσθέτοντας, αν θέλουμε, λίγο μοσχοκάρυδο.

Παράλληλα, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό ή σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε το χαλούμι μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, προσθέτοντας από πάνω το ψητό χαλούμι, λίγο ελαιόλαδο και φρέσκα μυρωδικά της επιλογής μας.

Δείτε Επίσης