ΑρχικήΓλυκάΜαρμελάδεςΜαρμελάδα φράουλας στα μικροκύματα

Μαρμελάδα φράουλας στα μικροκύματα

Το αγαπημένο κλασικό πρωινό. Μια φέτα ψωμί με βούτυρο, μαρμελάδα, τυράκι ή χαλλούμι. Και αν αποφεύγετε να φτιάξετε σπιτική μαρμελάδα γιατί είναι μπελαλίδικη, τώρα, μπορείτε να την ετοιμάσετε πανεύκολα στα μικροκύματα.

Συστατικά
½ κιλό φράουλες ξεπλυμένες, στεγνωμένες και κομμένες σε μικρά κομματάκια
1½ φλ. ζάχαρη
1/3 φλ. χυμό λεμονιού + 1 μικρό κομματάκι φλούδα
Βήματα

Βάζετε τις φράουλες σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ (ένα Pyrex χωρητικότητας 3 λίτρων) και προσθέτετε τη ζάχαρη, το λεμόνι και τη φλούδα και τα ανακατεύετε.

Τοποθετείτε το μπολ ξεσκέπαστο στα μικροκύματα για 4 λεπτά σε μάξιμουμ δύναμη (HIGH). Το βγάζετε και ανακατεύετε ξανά το μίγμα.

Επιστρέφετε το μπολ στα μικροκύματα για άλλα 15 λεπτά, πάντα σε μάξιμουμ δύναμη (HIGH), το βγάζετε και ανακατεύετε ξανά τη μαρμελάδα. Δοκιμάζετε αν είναι έτοιμη (κάνετε Το τεστ ετοιμότητας) και αν χρειάζεται επιστρέφετε το μπολ στα μικροκύματα για 2 ακόμη λεπτά και ξαναδοκιμάζετε αν έχει δέσει.

Άμα κρυώσει λίγο τη βάζετε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
#Το τεστ ετοιμότητας:# Πριν ξεκινήσετε το βράσιμο της μαρμελάδας, βάζετε 2-3 πιατάκια του καφέ στην κατάψυξη. Για να βεβαιωθείτε ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη, παίρνετε μια κουταλίτσα μαρμελάδα και τη ρίχνετε στο παγωμένο πιατάκι.

Το γέρνετε ελαφρά: αν η μαρμελάδα είναι ακόμα υγρή και κυλάει, τότε θα πει ότι θέλει κι άλλο βράσιμο. Αν όμως πήζει ελαφρά και μόλις και με δυσκολία κυλάει λίγο, τότε είναι έτοιμη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ