ΑρχικήΠιάτα με υπογραφήΠερικλής ΡουσουνίδηςΤεριγιάκι µε γαρίδες µαρινάτες

Τεριγιάκι µε γαρίδες µαρινάτες

Συστατικά
1 κιλό µικρές, φρέσκιες γαρίδες, ξεφλουδισµένες,
1 κόκκινη + 1 κίτρινη πιπεριά κοµµένες σε τετράγωνα κοµµάτια,
250 ml (1 φλ.) σος τεριγιάκι, µοιρασµένη σε δυο µπολάκια,
ελάχιστο λάδι.
Μαρινάτα
½ κουταλάκι ψιλοκοµµένο λεµονόχορτο (lemongrass),
½ κουταλάκι τριµµένο φρέσκο τζίντζερ,
1 λάιµ, το ξύσµα και ο χυµός,
1 κουταλιά σησαµέλαιο,
αλάτι, πιπέρι.
Βήματα

Μουλιάζετε σε κρύο νερό 16 σουβλάκια/καλαµάκια. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της µαρινάτας, βάζετε τις γαρίδες σε ένα µη µεταλλικό µπολ, τις περιχύνετε µε το µίγµα και τις γυρίζετε για να πιάσουν καλά, παντού. Τις κρατάτε σκεπασµένες στο ψυγείο για ½ ώρα, γυρίζοντάς τις µια ακόµη φορά. Τις στραγγίζετε και πετάτε τη µαρινάτα.

Προθερµαίνετε το γκριλ του φούρνου, ντύνετε το ταψί µε αλουµινόχαρτο, το αλείφετε µε λίγο λάδι και το βάζετε κάτω από το γκριλ να ζεσταθεί. Περνάτε τις γαρίδες στα σουβλάκια, βάζοντας ανάµεσά τους τετραγωνάκια πιπεριάς και τις αλείφετε µε τη µισή σος τεριγιάκι από το ένα µπολάκι.

Ύστερα, απλώνετε τα σουβλάκια πάνω στο ταψί και το βάζετε κάτω από το γκριλ, σε απόσταση 10 εκατοστών περίπου από την εστία (στη δεύτερη θέση). Ψήνετε τις γαρίδες για 3-4 λεπτά, τις βγάζετε, τις γυρίζετε, τις αλείφετε µε την υπόλοιπη σος τεριγιάκι, από το ίδιο µπολάκι. Συνεχίζετε το ψήσιµο για άλλα 3-4 λεπτά και τις βγάζετε από το φούρνο. Τις σερβίρετε αµέσως σε πιατέλα ή σε 4 ατοµικά πιάτα, συνοδεύοντάς τις µε την υπόλοιπη σος τεριγιάκι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ