ΑρχικήΠιάτα με υπογραφήΠερικλής ΡουσουνίδηςΣπαράγγια µε αβγά σκραµπλ και καπνιστό σολοµό

Σπαράγγια µε αβγά σκραµπλ και καπνιστό σολοµό

Συστατικά
1 δέσµη πράσινα σπαράγγια,
4 φέτες καπνιστού σολοµού, ψιλοκοµµένες,
4 αβγά,
4 κουταλιές γάλα,
30 γρ. (2 κοφτές κουταλιές) βούτυρο,
½ φλ. κρουτόνια,
125 ml ( ½ φλ.) κρέµα γάλακτος,
Αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι, ντοµατίνια για γαρνίρισµα.
Βήματα

Λυγίζετε προσεχτικά ένα-ένα τα σπαράγγια για να σπάσει ο σκληρός µίσχος τους (περίπου το 1/4 του κάτω µέρους τους). Ζεσταίνετε µπόλικο αλατισµένο νερό και τα ρίχνετε µέσα. Τα βράζετε για 5-6 λεπτά από τη στιγµή που θα κοχλάσει ξανά το νερό, τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε µια λεκάνη µε νερό και παγάκια (για να κρατήσουν το πράσινο χρώµα τους). Τα αφήνετε 3-4 λεπτά και τα ξαναστραγγίζετε.

Χτυπάτε τα αβγά µαζί µε το γάλα και λίγο αλατοπίπερο µέσα σε ένα µπολ µέχρι να ανοίξουν και να γίνει ένα οµοιογενές µίγµα (να µην ξεχωρίζει το ασπράδι). Ζεσταίνετε σε µέτρια φωτιά ένα µέτριο τηγάνι και λιώνετε µέσα το βούτυρο µέχρι να αφρίσει. Στριφογυρίζετε λίγο το τηγάνι για να απλώσει το βούτυρο παντού και προσθέτετε τα αβγά. Τα αφήνετε για ½ λεπτό και ύστερα, µε µια ξύλινη σπάτουλα τα σπρώχνετε ανακατεύοντάς τα, για να γίνει χώρος για το ωµό µίγµα και να κυλήσει στον πάτο για να ψηθεί. Συνεχίζετε να σπρώχνετε/ανακατεύετε για 2 περίπου λεπτά, µέχρι τα 2/3 τους να έχουν πήξει, αλλά να υπάρχει ακόµα ένα µέρος υγρό.

Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζετε τα αβγά σκραµπλ σε ένα µπολ και ανακατεύετε µέσα µε πιρούνι το σολοµό και την κρέµα γάλακτος. Βάζετε κυκλικά τα σπαράγγια σε 2 πιάτα, προσθέτετε το σκραµπλ µε τον καπνιστό σολοµό στο κέντρο τους και το πασπαλίζετε µε µπόλικο φρέσκο πιπέρι. Σκορπάτε γύρω-γύρω τα κρουτόνια και γαρνίρετε τα πιάτα µε τεµαχισµένα ντοµατίνια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ