ΑρχικήΟρεκτικάΚρύαΡολίνια καπνιστού σολοµού µε µπρικ

Ρολίνια καπνιστού σολοµού µε µπρικ

Συστατικά
8 ωραίες φέτες καπνιστού σολοµού
400 γρ. τυρί κρέµα (Cream Cheese) ή µαλακό κατσικίσιο τυρί (Chèvre), λιωµένο µε πιρούνι (2 φλ. περίπου),
80 γρ. (περίπου) µπρικ (χαβιάρι σολοµού),
Μαρουλάκια ένταϊβ (endive) για το σερβίρισµα,
Φυλλαράκια άνηθου.
Βήματα

Ντύνετε µε πλαστική µεµβράνη το ειδικό ψαθάκι από µπαµπού για σούσι και το βάζετε µε τη µεγάλη πλευρά του προς το µέρος σας. Αφήνοντας ένα µικρό περιθώριο στην κάτω πλευρά αλλά και στα πλάγια, βάζετε τις φέτες του σολοµού µε τρόπο που να σκεπάζει λίγο η µια την άλλη και να µη µένουν κενά, φτάνοντας µέχρι το 1/3 περίπου του ύψους (της µικρότερης πλευράς) του µπαµπού.

Πλάθετε το τυρί σε ρολό (τµηµατικά) και το βάζετε στο µέσο του σολοµού (υπολογίστε ότι ο σολοµός θα το καλύψει). Ύστερα τυλίγετε το ψαθάκι απαλά, πιέζοντάς το ελαφρά κατά µήκος του ρολού. Αφαιρείτε το ψαθάκι και στερεώνετε το ρολό τυλίγοντάς το µε την πλαστική µεµβράνη. Το βάζετε στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες.

Με ένα υγρό, κοφτερό µαχαίρι κόβετε το ρολό στη µέση και ύστερα κάθε κοµµάτι ξανά στη µέση και ξανά (8 «σούσι»),  υγραίνοντας πάντα το µαχαίρι σας. Σερβίρετε τα µικρά ρολά γαρνίροντάς τα µε µπρικ και φυλλαράκια άνηθου, βάζοντάς τα πάνω σε φυλλαράκια ένταϊβ. Μπορείτε, αν θέλετε, να ανακατέψετε µέσα στο τυρί και λίγο ψιλοκοµµένο άνηθο.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ