Μακαρόν

Μικρά και αγαπημένα. Τα πιο τέλεια μακαρόν από τον σεφ Ανδρέα Κωνσταντίνου.

Συστατικά
Για τα macaron:
250 γρ. πούδρα αμυγδάλου (αμυγδαλόψιχα αλεσμένη)
350 γρ. ζάχαρη άχνη
8 ασπράδια (από μέτρια αυγά) σε θερμοκρασία δωματίου, τουλάχιστον 1 ώρα εκτός ψυγείου
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. ζάχαρη (διπλοαλεσμένη)
Ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
Γέμιση με τριαντάφυλλο:
200 ml γάλα
400γρ. άσπρη σοκολάτα
10 ml λικέρ τριαντάφυλλου Αγρού
10 γρ. αποξηραμένα τριαντάφυλλα
ΒήματαΞεκινάτε απ’ τα macarons. Βάζετε την αμυγδαλόψιχα και την άχνη στον κάδο του μίξερ, στους κόφτες, τα αλέθετε καλά και ακολούθως τα κοσκινίζετε σε σήτα. Βάζετε την κρυσταλλική ζάχαρη στον κάδο του μίξερ, στους κόφτες και την αλέθετε καλά να γίνει ψιλή.Σε καθαρό κάδο του μίξερ βάζετε τα ασπράδια και το αλάτι. Χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε βροχηδόν την κρυσταλλική ζάχαρη. Χτυπάτε τη μαρέγκα μέχρι να δημιουργηθούν κορυφές που να στέκονται και να γυαλίσει. Ρίχνετε τη μαρέγκα στο μπολ με το αμύγδαλο και την άχνη. Με απαλές κινήσεις και με τη βοήθεια μιας μαρίζ διπλώνετε το μίγμα από κάτω προς τα πάνω, φροντίζοντας να μη χάσετε τον όγκο. Όταν δεν ξεχωρίζουν κόκκοι αμυγδάλου, τότε το μίγμα είναι έτοιμο.

Μεταφέρετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί στις λαμαρίνες. Κόβετε macarons σε κύκλους 5 εκ. Φροντίζετε να αφήνετε ενδιάμεσα κενό 2 – 3 εκ. Αφού τελειώσει το μίγμα θα έχετε περίπου 60 κομμάτια. Τα αφήνετε για 20 λεπτά να ξεκουραστούν.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140⁰C στον αέρα και ψήνετε για 15’. Μετά τα πρώτα πέντε λεπτά, ανοίγετε την πόρτα του φούρνου για να φύγει ο ατμός. Βγάζοντας από το φούρνο, η κάτω πλευρά του macaron πρέπει να είναι μαλακή. Αν είναι σκληρή, μειώνετε το χρόνο ψησίματος στην επόμενη δόση κατά 2 με 3 λεπτά.Για τη γέμιση zεστάνετε το γάλα μαζί με τα αποξηραμένα τριαντάφυλλα. Όταν ζεσταθεί, κατεβάζετε απ’ τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει για ένα βράδυ στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα αφαιρείτε τα τριαντάφυλλα και ζεσταίνετε ξανά το γάλα. Όταν ζεσταθεί βάζετε μέσα το λικέρ και τη σοκολάτα και τα ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα σώμα. Όταν κρυώσει το μίγμα, το μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνετε να παγώσει στο ψυγείο για ένα βραδύ. Την επόμενη μέρα γεμίζετε τα macarons. Θα βρείτε κι άλλες γεύσεις macarons στο mAKarons, Μπουμπουλίνας 12, 99773456.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ