ΑρχικήΟρεκτικάΖεστάΚαλαμάκια καμαμπέρ με σαλάτα

Καλαμάκια καμαμπέρ με σαλάτα

Σημείωση: Το Καμαμπέρ (γαλλικά Camembert de Normandie AOC) είναι τυρί από την περιοχή της Νορμανδίας. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι το λευκό περίβλημά του και η ιδιαίτερη μυρωδιά του, που θυμίζει καρύδια (όταν δεν είναι πολύ φρέσκο, μυρίζει άσχημα!). Σύμφωνα με την παράδοση, πρωτοπαρασκευάστηκε από τη Μαρί Φοντέν Αρέλ στο χωριό Καμαμπέρ, μετά που ο αβάς Σαρλ-Ζαν Μπονβούστ από το Μπρι βρήκε εκεί καταφύγιο στον καιρό της Γαλλικής Επανάστασης και της εκμυστηρεύτηκε τη συνταγή. Η καλύτερη εποχή για το καμαμπέρ είναι ο Σεπτέμβρης και ο Οκτώβρης. Συνδυάζεται τέλεια με τα μήλα και το μηλόξιδο και παντρεύεται θαυμάσια με φρέσκο κρασί Beaujolais.

Συστατικά
2 τυριά καμαμπέρ (Camembert), 350 γρ. περίπου το καθένα,
1 αγγουράκι σε διαγώνια φετάκια,
4 ντοματίνια σε φετάκια/τέταρτα,
Μαρουλόφυλλα ανάμικτα κομμένα σε μπουκιές, π.χ. ½ σγουρό μαρούλι + ½ lollo rosso + ½ κινέζικο λάχανο (μόνο τα τρυφερά μέρη των φύλλων).
Ντρέσινγκ
2 κουταλιές μηλόξιδο (Apple cider vinegar),
4 κουταλιές λάδι από καρύδια (Walnut oil),
Αλάτι, πιπέρι.
Βήματα

Κόβετε τα τυριά σε 12-16 τριγωνάκια/μπουκιές το καθένα. Περνάτε το μισό τυρί σε καλαμάκια εναλλάξ με αγγουράκι και το υπόλοιπο εναλλάξ με ντοματίνια.

Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ: Βάζετε το μηλόξιδο με το λάδι και αλα­τοπίπερο σε ένα βαζάκι με καπάκι, το κλείνετε στεγανά και το κουνάτε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Μοιράζετε τη σαλάτα σε 4 ατομικά πιάτα, βάζετε από πάνω από ένα καλαμάκι με αγγουράκι και ένα καλαμάκι με ντοματίνια και τα περιχύνετε με το ντρέσινγκ. Τα σερβίρετε με φρέσκια γαλλι­κή μπαγκέτα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ