Ρους

Instagram: mariee_says_

Δεν είχα πάει ξανά στο Ρους από τότε που δοκίμασα το tasting menu της Σπυριδούλας όταν πρωτοάνοιξε. Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και με αφορμή μια πρόσκληση γενεθλίων αγαπημένης φίλης ήταν η δεύτερη φορά που το επισκέφτηκα και η πρώτη φορά που έφαγα στην πανέμορφη, εξωτερική αυλή του.

Rous

Το σέρβις είναι περιποιητικό, ευγενικό και γρήγορο. Δεν εντόπισα καμία αδυναμία ή αστοχία. Η λίστα κρασιών είναι εξαιρετική και εγώ απόλαυσα κόκκινο Rioja στο σωστό ποτήρι κρασιού. Παρέα 8 ατόμων, αποφασίσαμε να μοιραστούμε κάποια πρώτα πιάτα και να επιλέξει ο κάθε ένας το δικό του κύριο πιάτο.

Rous 3

Μοιραστήκαμε το tuna tataki, τα dumplings γαρίδας και το μανιτάρι ριζότο. Και τα 3 appetisers ήταν πεντανόστιμα, εκτελεσμένα άψογα με εξαιρετική πρώτη ύλη και παρουσίαση – ένα εστιατόριο άξιο αναφοράς και επίσκεψης. Επέλεξα για κύριο πιάτο την πεσκαντρίτσα κακαβιά με μύδια και πουρέ πατάτας & αγκινάρας. Την απόλαυσα, ήρθε ψημένη στην εντέλεια, νόστιμη και όλο αρώματα! Ενδιαφέρουσες και οι επιλογές γλυκών. Δοκίμασα τα 2 από τα 3 γλυκά στο μενού, το σοκολατένιο και το αποδομημένο lemon tart – και τα 2 ήταν πολύ εύγεστα.

Rous 6

Φυσικά και ρώτησα ποιος είναι ο σεφ στη κουζίνα. Με ενημέρωσαν ότι είναι ο Αντρέας Γιαγκουλλάς, κυπριακής καταγωγής. Ευχάριστη νότα όταν ήρθε στο τραπέζι μας να μας χαιρετήσει και να γνωριστούμε. Πρόκειται για ένα πολύ συμπαθητικό 29χρονο σεφ με εμπειρία στο εξωτερικό και τρομερό μαγειρικό ταλέντο!

Rous 2

Αξίζει κανείς να κλείσει τραπέζι στο Ρους – το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Κυριάκου Μάτση 14, Λευκωσία, 22760720.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ