ΑρχικήBloggersΨαροταβέρνα Μάμας

Ψαροταβέρνα Μάμας

Instagram: mariee_says_

Πήγα για πρώτη φορά μεσημέρι Κυριακής, ενώ είχα ακούσει για το μαγαζί αυτό από φίλο μου, ο οποίος
είναι τακτικός θαμώνας κάθε βδομάδα. Το περιβάλλον είναι λιτό, η αυλή είναι ευρύχωρη και δροσερή,
η θέα είναι υπέροχη με τη θάλασσα και τη βοτσαλωτή παραλία ακριβώς μπροστά.


Η ταβέρνα είναι αρκετά δημοφιλής και μαζεύει αρκετό κόσμο. Το σέρβις είναι γρήγορο, ίσως περισσότερο απ’ ό,τι πρέπει και άμεσο. Όταν ρώτησα για φρέσκα ψάρια, με συνόδευσε ο σερβιτόρος στο ψυγείο/βιτρίνα να διαλέξω. Διάλεξα μπαρμπούνι και κουρκούνες, τις οποίες λατρεύω. Ενώ στεκόμουν εκεί, ενδιαφέρθηκα επίσης για τη λίστα κρασιών και ο σερβιτόρος μου τα έδειξε στο ψυγείο –δεν γνώριζε τις τιμές όμως και ρώτησε τον ιδιοκτήτη που περνούσε εκείνη τη στιγμή. Η πρώτη αντίδραση με ξένισε κάπως – ήταν αγενής και απότομος, του τύπου υπάρχει η λίστα με τις τιμές στο τραπέζι. Προς τιμήν του, ο σερβιτόρος τον δικαιολόγησε και το απέδωσε στην πίεση της δουλειάς. Τα τηγανιτά ψάρια ήταν νόστιμα και καλοτηγανισμένα.


Παραγγείλαμε επίσης τηγανητό καλαμάρι το οποίο δεν ήταν κάτι ιδιαίτερα νόστιμο -το νησί μας δεν φημίζεται για φρέσκο, ποιοτικό καλαμάρι.

Επέλεξα να πιούμε ένα λευκό Βιβλία Χώρα που αγαπώ πολύ. Το κρασί πρέπει να σερβίρεται κρύο,
στις σωστές συνθήκες και όχι το αντίθετο. Αν το μπουκάλι τοποθετηθεί σε δοχείο μέχρι τη μέση με
πάγο και το υπόλοιπο με νερό, θα πάρει την επιθυμητή θερμοκρασία σε περίπου 15-20 λεπτά –η θερμοκρασία στο σερβίρισμα του κρασιού μετρά!


Υστερούμε στην εξυπηρέτηση και ακόμα περισσότερο όταν προκύπτει λάθος και χρειάζεται ιδιαίτερος
χειρισμός. Οφείλουμε να διαμαρτυρόμαστε με ευγένεια για το κακό φαγητό, την κακή εξυπηρέτηση και
τις ψηλές τιμές. Μην το αφήνεις να περνά έτσι. Μια καλόπιστη κριτική σε φιλικό ύφος μπορεί να βοηθήσει για… ένα καλύτερο, ποιοτικό σέρβις!

Ολοκληρώνω, ωστόσο, αναφέροντας ότι είναι μια ψαροταβέρνα που αξίζει να πηγαίνεις για την υπέροχη τοποθεσία και τις λιχουδιές της θάλασσας.

Άγιος Θεόδωρος, 99668896.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ