ΑρχικήBloggersKora Bakery, Κολωνάκι

Kora Bakery, Κολωνάκι

Instagram: mariee_says_

Στο τιμόνι βρίσκονται δύο γυναίκες, η μια με προϋπηρεσία σε εστιατόρια στην Κοπεγχάγη και η άλλη δημοσιογράφος. Τα ψωμιά τους με την τραγανή κόρα φτιάχνονται αποκλειστικά από προζύμι με εξαιρετική πρώτη ύλη από καλλιεργητές σε όλη τη χώρα και όλα περνούν από μια διαδικασία αργής ωρίμανσης, για τουλάχιστον 20 ώρες. Εξαιρετικά και τα φρέσκα κρουασάν, σε αλμυρή και σε γλυκιά εκδοχή, τα οποία φτιάχνονται με βούτυρο από τη Νορμανδία. Η ζύμη σφολιάτας παρασκευάζεται εδώ από το μηδέν και μάλιστα με μεθόδους αργής ωρίμανσης, μια διαδικασία δύσκολη και μπελαλίδικη καθώς διαρκεί 72 ώρες.

Kora 2

Το KORA είναι όμορφο, σύγχρονο με λευκά πλακάκια και κίτρινο χρώμα στους τοίχους. Δεν θα μπεις μέσα όμως όπως σε ένα συνηθισμένο φούρνο. Όλα τα παρασκευάσματα τοποθετούνται στις άσπρες ραφιέρες της βιτρίνας με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορείς να τα επεξεργαστείς και να αποφασίσεις τι θέλεις χωρίς να χρειάζεται να μπεις στο μαγαζί. Στο τέλος της βιτρίνας είναι το παράθυρο που βρίσκεται το ταμείο όπου θα εξυπηρετηθείς. Απ’ εκεί μπορείς επίσης να δεις τι γίνεται στο ανοιχτό εργαστήρι.
Σερβίρουν επίσης και καφέ. Αγόρασε λοιπόν ψωμί και κρουασάν και κάθισε στο παγκάκι ή στάθου στον πάγκο στο πεζοδρόμιο για να απολαύσεις το κρουασάν με τον καφέ σου. Υπάρχει εξωτερικός νιπτήρας με νερό για σένα, για να πλύνεις τα χέρια ή να δροσίσεις το πρόσωπο ή να γεμίσεις το μπουκάλι σου. Μου αρέσουν πολύ οι επιγραφές στα λευκά πλακάκια, με σχόλια για τη φιλοσοφία πίσω από όλο αυτό, τις συσκευασίες, το food waste, το πώς να κόψεις το ψωμί σε φέτες, την ήπια ξινή γεύση του ψωμιού και άλλα. Εντυπωσιάστηκα!

Kora 5

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ