ΑρχικήBloggersΦιλήμων Γεύσεις

Φιλήμων Γεύσεις

Instagram: mariee_says_

Είναι ένα μικρό καφενείο στο χωριό Πολιτικό, λίγο έξω από τη Λευκωσία, ακριβώς πριν τη Μονή του Αγίου Ηρακλειδίου, το οποίο σερβίρει τα Σαββατοκύριακα φανταστικό brunch.

Δεν γνώριζα τα παραδοσιακά προϊόντα Φιλήμων Γεύσεις, τα έμαθα χάρη στον Μνάσωνα,
τον εγγονό της οικογένειας, ο οποίος θέλοντας να τα αναδείξει, προσφέρει ένα πλούσιο, αλλά πολύ νόστιμο κυπριακό πρόγευμα σεβόμενος την παράδοση ενώ παράλληλα προσθέτει αρκετές εύγεστες και σύγχρονες πινελιές.

Filimon
Filimon

Το μενού είναι μικρό αλλά λαχταριστό. Η παρέα μου κι εγώ (3 άτομα) επιλέξαμε το Χωραΐτικο –2 φέτες φραντζόλα ολικής αλέσεως με αβοκάντο, λεπτή φέτα χοιρινό λαπά και αβγά ποσέ, την πεντανόστιμη Λουκανικοπαστουρμαδόπιτα με κιμά λουκάνικου και παστουρμά ανάμικτα με αβγά, λαχανικά, τυρί και χαλλούμι και τη χωριάτικη πιατέλα Μπούκωμα – λουκάνικο, λούντζα, ποσυρτή, χαλλούμι, αυγό μάτι, αναρή με τερατσόμελο, ελιές τσακιστές, καπίρες με λάδι & ρίγανη, ντομάτα, αγγουράκι. Όσον
αφορά στο τελευταίο πιάτο, υπήρξε μία σύγχυση γιατί το όνομα παρέπεμπε σε sharing platter ενώ η περιγραφή και η τιμή στο μενού αφορούσε 1 άτομο -κάτι που η σερβιτόρα, μια συμπαθητική κοπελίτσα, δεν κατάφερε να μου εξηγήσει με αποτέλεσμα να μας έρθουν 2 μερίδες και η ποσότητα να είναι υπερβολική και να πάρουμε και στο σπίτι.


Υπάρχει επίσης η Ομελέτα ΦΙΛΗΜΩΝ με λαχανικά, ψιλοκομμένα αλλαντικά, τυρί και χαλούμι και η Πομιλοροτιάνιση. Επιφυλάσσομαι για την επόμενη φορά! Το σέρβις ήταν πολύ ευγενικό, αλλά κάπως απόμακρο. Θα μπορούσε η σερβιτόρα να καθοδηγήσει και να επεξηγήσει εκεί όπου χρειαζόταν. Μπορείς επίσης να αγοράσεις αλλαντικά με έκπτωση 10%.

Είναι πολύ δημοφιλής προορισμός ιδιαίτερα σε παρέες ποδηλατών και κυνηγών, γι’ αυτό επιβάλλεται να κάνεις κράτηση εκ των προτέρων – 9.00-15.00 Σάββατο & Κυριακή.

Πολιτικό, 99036321.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ