ΑρχικήBloggers1842 που τον τζιησβέ … στο freddo

1842 που τον τζιησβέ … στο freddo

Instagram: mariee_says_

Αφορμή να επισκεφθώ το 1842 ήταν μια πρόσκληση γενεθλίων αγαπημένου φίλου για brunch. Στη βεράντα του μαγαζιού, ακόμα και στον εσωτερικό χώρο του, θα τα βρεις όλα: ευχαρίστηση, φιλοξενία, νοστιμιά αλλά και φρέσκα, τοπικά προϊόντα από το χωριό. Ακόμα και το τοπικό κρασί του κτήματος Santa Irene, ενός σύγχρονου οινοποιείου με κυπριακές ποικιλίες – δοκίμασα 2 λευκά και 1 κόκκινο και ξεχώρισα το Malaga Classic (ημίξερος λευκός) – είναι αξιοπρεπέστατο.

Εντυπωσιάστηκα από το καλωσόρισμα που μας περίμενε στο τραπέζι – ένα καλάθι με αρτοποιήματα αποτελούμενο από χαλουμωτή, ελιόπιτα, ψωμί χωριάτικο με προζύμι, κουλούρι χωριάτικο, παξιμάδι, κέικ γεωγραφίας, βούτυρο και σπιτικές μαρμελάδες. Το μενού περιλαμβάνει την Γκουρμέ Πομιλοροτηγανιά, ντομάτα, κρεμμύδι, φέτα και αβγά τηγανητά σερβιρισμένα με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί, την Κυπριακή Ομελέτα – αβγά, χαλούμι, μπέικον κρασάτο, ρόκα, σπανάκι
και ντοματίνια, φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί και πράσινη σαλάτα – το 1842 Παραδοσιακό
Μπούκκωμα (για 2 άτομα) με όλα τα καλούδια – φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί, τηγανητά αβγά, εξαιρετικό λουκάνικο, μπέικον κρασάτο, χαλούμι, μαύρες ελιές, αναρή, ντομάτα, αγγουράκι, βούτυρο, χαρουπόμελο και σπιτικές μαρμελάδες.

19

Ωραία ιδέα και τα Κολοκούθκια με τα αφκά – ένα πιάτο έκπληξη και πολύ νόστιμο με κολοκούθκια στυλ τεμπούρα, σπανάκι, αβγά και μια σάλτσα από γιαούρτι, πάπρικα, ταχίνι και λάιμ. Μου άρεσαν όλα τα πιάτα και τα βρήκα πολύ πετυχημένα, τόσο στην παρουσίαση όσο και στη γεύση.

31


Το μενού συμπληρώνουν 4 πλατό (platters) με διάφορους συνδυασμούς προϊόντων και ενδιαφέροντα ονόματα όπως Λαξιά, Σταυρόπευκος, Παπούτσα και Παμπουλή! Σερβίρονται από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ ενώ τα υπόλοιπα μέχρι τις 3 το απόγευμα. Τέλος, το μαχαλεπί σερβιρισμένο με παγωτό ήταν ονειρεμένο! Το μενού υπογράφει ο σεφ Σταύρος Γεωργίου.

76

Στα συν του μαγαζιού ο πολύ συμπαθητικός ιδιοκτήτης, ο Παναγιώτης και οι μαύρες φανέλες του προσωπικού με το λογότυπο 1824 και το σλόγκαν τους. Είναι ευρύχωρο, η βεράντα είναι ωραία και δροσερή και το χωριό παρουσιάζει ενδιαφέρον- το 1842 είναι υποσχόμενο, θα επέστρεφα ευχαρίστως!

77eps

Αγίας Ειρήνης 7Α, Φαρμακάς, 99631175.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ