ΚΡΑΣΙ & ΠΟΤΟΚΡΑΣΙΤο καλύτερο κρασί για να πιείτε σε ένα σκάφος

Το καλύτερο κρασί για να πιείτε σε ένα σκάφος

Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για να ερωτευτείτε το καλοκαίρι, και οι μέρες με το σκάφος είναι σίγουρα ένας από αυτούς

Ποιος θα ’λεγε όχι σ’ ένα ταξίδι, ή ακόμα και για μια σύντομη βόλτα, με σκάφος το καλοκαίρι; Το φως του ήλιου, η ζεστασιά του στο δέρμα σας, η απαλή θαλασσινή αύρα που σας δροσίζει,  τα κύματα που σκάνε απαλά καθώς το σκάφος γλιστράει πάνω τους: ένα όνειρο. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν τρόποι για να κάνετε τις μέρες σας στο σκάφος ακόμα καλύτερες. Το όνειρο θα συμπληρωθεί και θα γίνει ακόμα πιο… ονειρικό, αν προσθέσετε στην υπόθεση το κρασί!

Είτε θέλετε να το χρησιμοποιήσετε ως βάση για ένα λαχταριστό κοκτέιλ, είτε να απολαύσετε απλώς ένα ποτήρι στο σκάφος, το κρασί είναι μια φανταστική επιλογή για να σας συνοδεύσει στη θάλασσα. Γι’ αυτό κι εμείς, ενόψει του καλοκαιριού, θα αναφερθούμε σε μερικά από τα καλύτερα κρασιά που μπορείτε να πιείτε σε ένα σκάφος. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Ροζέ

Το ροζέ θεωρείται συνήθως ως καλοκαιρινό κρασί, και όχι χωρίς λόγο. Η πληθώρα των στυλ του, δίνει πολλές επιλογές για όποια περίσταση κι αν έχετε μπροστά σας και σίγουρα κάποιες απ’ αυτές πάνε με το σκάφος. Δοκιμάστε ένα κυπριακό ροζέ, όπως το Ακτή της Κυπερούντας, ή ένα μπουκάλι Provence Rosé όπως το Lush Blush ή το UP Provence για μια δροσερή μέρα στο κατάστρωμα, ή ένα μπουκάλι αφρώδους Rosé για μια πιο ανεβασμένη εμπειρία. Ειλικρινά, θα πετύχετε το στόχο σας με όποιο στυλ Rosé κι αν επιλέξετε. Απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι αξιοπρεπώς παγωμένο πριν το σερβίρετε!

Σαμπάνια ή άλλα αφρώδη

Ακόμη και αν δεν έχετε κάτι να γιορτάσετε, μπορείτε να ανοίξετε ένα μπουκάλι σαμπάνια και να γιορτάσετε τη λιακάδα! Ειδικά στο τέλος μιας ηλιόλουστης μέρας, οι φυσαλίδες θα φέρουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο οποιουδήποτε. Προτιμήστε μια ξηρή σαμπάνια, αφού θα περάσετε τη μέρα στη λιακάδα, γιατί έτσι θα είναι πιο δροσιστική. Από Κύπρο προτείνουμε αφρώδη φτιαγμένα με την παραδοσιακή μέθοδο, όπως το Brut Nature του Οινοποιείου Σολία Άγιος Σεραφείμ και το Eddial του Οινοποιείου Βλασίδη.

Αν θέλετε κάτι λίγο διαφορετικό και πιο φθηνό, επιλέξτε μια Cava. Το Cava είναι το φημισμένο ισπανικό αφρώδες κρασί, το οποίο φτιάχνεται με την παραδοσιακή μέθοδο της Σαμπάνιας αλλά τείνει να είναι φθηνότερο.

Μπορείτε ωστόσο να απολαύσετε ένα PetNat. Στην Κύπρο θα βρείτε μερικά όπως το Vagabond του Τσιάκκα, το Ροζέ του οινοποιείου Νέλιον, τον Μικρόκοσμο της Αφροδίτης Κωνσταντή.

Ελαφρύ ερυθρό

Για όσους από εσάς δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς κόκκινο κρασί, ακόμη κι αν περιβάλλον στο σκάφος δεν είναι απαραίτητα το καλύτερο για ερυθρά, το Beaujolais θα ήταν κατάλληλο για τη βαρκάδα σας. Έχει δροσιστική οξύτητα, χαμηλές τανίνες και φρουτώδεις γεύσεις κι είναι ιδανικό για ψύξη και μεταφορά στο σκάφος. Τα κρασιά Beaujolais του Fleurie είναι μια καλή αρχή για να ξεκινήσετε, ειδικά αν δεν είστε πολύ εξοικειωμένοι με αυτό το στυλ κρασιού. Αλλά και ένα κυπριακό ερυθρό σε δροσερή θερμοκρασία από την ποικιλία Μαύρο είναι ιδανικό για την περίπτωση. Προτείνουμε το Μουκλός του Τσιάκκα και τα Plakota του Οινοποιείου Βουνί.

Ασύρτικο

Πραγματικά, τι πιο καλοκαιρινό από ένα ελληνικό κρασί για μια μέρα στο σκάφος; Το μυαλό μας πάει αμέσως στο Ασύρτικο που είναι το αγαπημένο μας αυτή την εποχή. Με τρελά υψηλή οξύτητα και μεταλλικότητα, σε κάνει να αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι στη θάλασσα και μόνο που το πίνεις. Προτείνουμε τη Σαντορίνη από το Κτήμα Αργυρού, τη Σαντορίνη Βενετσάνου, την Κάναβα Χρυσού Τσέλεπος και τη Σαντορίνη Vassaltis.

Riesling

Το τελευταίο μας κρασί είναι μια αρκετά προφανής επιλογή για το καλοκαίρι, το Riesling! Όπως και τα υπόλοιπα κρασιά που σκεφτήκαμε για το σκάφος, η υψηλή οξύτητα του Riesling το καθιστά ιδανικό για μέρες έξω στον ήλιο. Όμως, η υπολειμματική ζάχαρη που περιέχει, το κάνει εύκολο κρασί. Αν ψάχνετε για ένα γρήγορο μπουκάλι για να πάρετε μαζί σας στο σκάφος, το Riesling είναι μια εύκολη και ασφαλής επιλογή.

Δείτε Επίσης