ΑρχικήΠουλερικάΚοτόπουλοΚοτόπουλο με μούρα γκότζι

Κοτόπουλο με μούρα γκότζι

Μία συνταγή από τον σεφ Λούη Παπαγεωργίου.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το τέρμερικ (Turmeric ή Curcuma) με κάρι εξάλλου είναι ένα από τα κυριότερα συστατικά του κάρι και αυτό που του δίνει το κίτρινο χρώμα).

Συστατικά
800 γρ. (περίπου) φιλέτα κοτόπουλου,
½ φλ. σπιτίσιος ζωμός λαχανικών (δες συνταγή «Θαλασσινό σουβλάκι με ανάμικτο ρύζι») ή νερό + 1 κύβο ζωμού,
½ κόκκινη + ½ πράσινη πιπεριά σε τετραγωνάκια,
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
½ λίτρο κρέμα σόγιας,
1 κουταλιά τέρμερικ (Turmeric ή Curcuma) σε σκόνη (θα το βρείτε στην αγορά στα μπαχαρικά),
4 κουταλιές μούρα γκότζι (Goji berries),
12 μπραζίλ νατς (Brazil nuts) τεμαχισμένα,
αλάτι, πιπέρι.
Βήματα

Κόβετε το κοτόπουλο σε μεγάλους κύβους. Βράζετε το ζωμό (αν είναι σπιτίσιος τον αλατοπιπερώνετε) και ρίχνετε μέσα το κοτόπουλο με τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Τα βράζετε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει ξανά ο ζωμός, ανακατεύοντάς τα συχνά και ύστερα τα αδειάζετε σε ένα σουρωτήρι.

(Ο τρόπος αυτός μαγειρέματος είναι πολύ υγιεινός γιατί δεν τηγανίζεται τίποτα, όμως αν θέλετε, μπορείτε να σοτάρετε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ύστερα να το στραγγίσετε σε σουρωτήρι).

Επιστρέφετε το κοτόπουλο με τις πιπεριές και το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και προσθέτετε την κρέμα σόγιας, το τέρμερικ και τα μπραζίλ νατς και συνεχίζετε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να δέσει η σος και να ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Ελέγχετε το αλατοπίπερο και σερβίρετε το φαγητό σκορπώντας πάνω τα μούρα γκότζι.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ