ΑρχικήΠεριοδικάTASTERed velvet με κρέμα τυριού

Red velvet με κρέμα τυριού

Συστατικά
Για το κέικ
420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια baking powder
½ κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι βανίλια
100 γρ. βούτυρο ανάλατο (θερμοκρασία δωματίου)
35 γρ. φυτικό βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
3 αβγά
1 κουταλιά κακάο
3 κουταλιές κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
450 γρ. γάλα
1 κουταλιά λευκό ξίδι
Για την κρέμα τυριού
100 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. τυρί κρέμα (cream cheese)
150γρ. ζάχαρη άχνη
2-3 σταγόνες υγρή βανίλια.
Βήματα

Ξεκινάτε φτιάχνοντας το κέικ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουτερ και τη βανίλια. Βάζετε στον κάδο του μίξερ τα δύο είδη βουτύρου μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα, σε μέτρια προς γρήγορη ταχύτητα για 3-4’. Ακολούθως, χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και όσο είναι σε λειτουργία ρίχνετε ένα-ένα τα αβγά. Σε πολύ χαμηλή ταχύτητα προσθέτετε το κακάο και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Παράλληλα, αναμιγνύετε το γάλα με το ξίδι. Εναλλάξ βάζετε λίγο γάλα και λίγο αλεύρι. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Βουτυρώνετε δύο ίδιων διαστάσεων στρογγυλά ταψιά, διαμέτρου 20cm, αδειάζετε τo μίγμα στα ταψιά και ψήνετε για 35’-40’ περίπου ή μέχρι να βγαίνει στεγνή η λεπίδα ενός μαχαιριού από το κέντρο των ταψιών. Ακολούθως ετοιμάζετε την κρέμα τυριού.

Στον κάδο του μίξερ βάζετε το βούτυρο και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 1’. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και βάζετε κουταλιά-κουταλιά τη ζάχαρη άχνη. Τέλος εμπλουτίζετε τη γεύση με τη βανίλια. Αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ, σκεπάζετε από πάνω και το βάζετε στο ψυγείο. Συναρμολόγηση. Αφού κρυώσουν τα κέικ, ξεφορμάρετε και ισιώστε την επιφάνειά τους με ένα μαχαίρι ψωμιού. Βγάζετε την κρέμα από το ψυγείο, ανακατεύετε με ένα κουτάλι και γεμίζετε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Σε πιατέλα σερβιρίσματος βάζετε το ένα κέικ, γεμίζετε με κρέμα τυριού, τοποθετείτε από πάνω το άλλο κέικ και γαρνίρετε με κρέμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ