ΦΑΓΗΤΑΣΟΥΠΕΣΚολοκυθόσουπα με κοφτό μακαρονάκι

Κολοκυθόσουπα με κοφτό μακαρονάκι

(Ισπανία)

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια

1 μικρό πράσο και 1 κρεμμύδι κόκκινο, κομμένα στα 4

1 πατάτα, κομμένη στα 4

1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλάκι τζίντζερ, τριμμένο

1 μανταρίνι (τον χυμό και το ξύσμα)

1 φλ. του καφέ κρασί ροζέ ή άσπρο

3 κουταλιές βούτυρο αλατισμένο

1 φλ. Μακαρόνια Κοράλλι (Elbow) Μιτσίδη

4 ποτήρια ζεστό νερό και 1 κύβο Φυσικό Ζωμό Λαχανικών Μιτσίδη

2 κουταλάκια Φυσική Σκόνη Λαχανικών Μιτσίδη

Χοντρό αλάτι

Τυρί Cottage για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βάζουμε σε ταψί αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε την κολοκύθα, το πράσο, το κρεμμύδι και την πατάτα, τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Τα ψήνουμε για 20 λεπτά.

Βράζουμε τα μακαρονάκια στο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αφού προσθέσουμε τον ζωμό και τη σκόνη λαχανικών. Όταν ψηθούν τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε μπόλ και τα ανακατεύουμε με μία έξτρα κουταλιά ελαιόλαδο. Κρατάμε όλο το νερό τους.

Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο με το τζίντζερ, προσθέτουμε τα λαχανικά από το ταψί και τσιγαρίζουμε για 1 περίπου λεπτό ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το κρασί.

Μεταφέρουμε τον ζωμό των μακαρονιών στην κατσαρόλα με τα λαχανικά, προσθέτουμε το ξύσμα μανταρινιού και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά.

Περνάμε τα λαχανικά από blender, προσθέτουμε τον χυμό μανταρίνι και τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, γαρνίροντας το κάθε πιάτο με 2-3 κουταλάκια τυρί Cottage.

Δείτε Επίσης