Γλυκό νερατζάκι

Συστατικά
25 νεραντζάκια (άγουρα κιτρόμηλα),
1 1/4  κιλό ζάχαρη,
1 1/4  φλ. νερό,
1 ½ κουταλιά χυμό λεμονιού.
Βήματα

Με το ειδικό εργαλείο αποφλοιωτή λαχανικών αφαιρείτε όσο πιο λεπτά μπορείτε μια λεπτή στρώση από την εξωτερική φλούδα των φρούτων. Ύστερα, τα τρυπάτε με το εργαλείο από πάνω μέχρι κάτω και αφαιρείτε όση ψίχα και μεμβράνες έχουν σχηματιστεί στο εσωτερικό τους.

Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και τα αφήνετε να κοχλάσουν. Τα βράζετε για 5 λεπτά, τα στραγγίζετε και τα σκεπάζετε με κρύο νερό. Την ίδια μέρα τα στραγγίζετε και αλλάζετε το νερό τους με φρέσκο νερό 2 φορές ακόμη, χωρίς να τα ξαναβράσετε. Την επομένη μέρα αλλάζετε ξανά το νερό τους για 2 φορές, χωρίς να τα ξαναβράσετε(ο λόγος είναι για να ξεπικρίσουν τα φρούτα).

Την τρίτη μέρα, βράζετε τα φρούτα μέχρι να μαλακώσει λίγο η φλούδα τους και τα αφήνετε μέσα στο νερό τους. Την τέταρτη μέρα, τα ξαναβράζετε μέχρι να μαλακώσουν καλά (όταν τα τρυπάτε με οδοντογλυφίδα να μην βρίσκετε αντίσταση). Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Ύστερα, τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέσα τη ζάχαρη και το νερό. Τα αφήνετε για 3 περίπου ώρες να λιώσει η ζάχαρη και ύστερα τα βράζετε σε δυνατή φωτιά και 10 λεπτά. Την επομένη μέρα τα ξαναβράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι, (όταν ρίχνετε μερικές σταγόνες σε ένα ποτήρι με παγωμένο νερό να κάνει μπαλίτσες πριν διαλυθεί) και προσθέτετε το χυμό του λεμονιού. Αφήνετε να πάρει μια βράση και μεταφέρετε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ