ΑρχικήΠουλερικάΚοτόπουλοΦιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα

Φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα

Συστατικά
6-8 φιλέτα κοτόπουλου,
#Μαρινάτα:#
½ φλ. ελαιό-λαδο,
1/3 φλ. χυμό λεμονιού + 1 κουταλάκι ψιλό ξύσμα,
1 κουταλάκι ρίγανη,
1 κοφτό κουταλάκι ζωμό κότας σε σκόνη ή ½ κύβο τριμμένο,
αλάτι, πιπέρι
Βήματα

Καθαρίζετε τα φιλέτα από τις ίνες και τα παχάκια τους και ύστερα τα κοπανάτε για να πάρουν ίσο περίπου πάχος. Αν έχουν ένα πλευρικό κομμάτι που ξεχωρίζει εύκολα, το αφαιρείτε και το κρατάτε στην κατάψυξη για άλλη χρήση. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι κάνετε χαρακιές στην πάνω πλευρά τους, βάθους ½ εκ περίπου και σε διαστήματα 1 ½ εκ. περίπου (6-7 χαρακιές). Βάζετε τα φιλέτα σε μια στρώση σε ένα γυάλινο ταψάκι.

Χτυπάτε με πιρούνι σε ένα μπολ τα υλικά της μαρινάτας να σμίξουν και περιχύνετε τα φιλέτα. Τα γυρίζετε να πιάσουν μαρινάτα παντού, σκεπάζετε το ταψάκι και το κρατάτε στο ψυγείο για 6-8 ώρες ή και ένα βράδυ. Το βγάζετε ½ ώρα από το ψυγείο πριν το ψήσετε για να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνετε την ψησταριά σε μέτρια/δυνατή φωτιά (Medium-high heat) αν είναι με γκάζι ή ετοιμάζετε τα κάρβουνα και τραβάτε λίγα στις άκριες για να πέσει η θερμοκρασία και βάζετε πάνω τη σχάρα για να ζεσταθεί καλά. Λαδώνετε την καυτή σχάρα ή την πλάκα ψησίματος, τα βάζετε πάνω οριζόντια και τα ψήνετε για 4 λεπτά ή μέχρι να φανούν απάνω τα σημάδια της σχάρας, τους αλλάζετε θέση και τα βάζετε κάθετα και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 4 λεπτά. Ύστερα, τα γυρίζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο από την άλλη πλευρά για 6-8 λεπτά, αλλάζοντάς τους θέση με τον ίδιο τρόπο. Ελέγχετε αν είναι έτοιμα ανοίγοντας μια χαρακιά στο κέντρο και τα σερβίρετε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ