ΑρχικήΟι δικές σας συνταγέςΜαρσμάλοου με σοκολάτα

Μαρσμάλοου με σοκολάτα

Τα παιδιά δεν μπορούν να αντισταθούν σε δύο πράγματα: στα μαρσμάλοου και τη σοκολάτα. Όταν τα συνδυάσετε, είναι σαν να τους χαρίζετε τον παράδεισο. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα πασπαλίστε τα με χρωματιστή τρούφα  ή χρωματιστές κουκκίδες ή καρδιούλες.

Η συνταγή είναι η αγαπημένη της μικρής Δωροθέας και η μαμά της Φωτεινής Λάμπρου από την Πάφο τη φτιάχνει στα δικά της γενέθλια, αλλά και των φίλων της.

Συστατικά
24 μαρσμάλοου
250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
24 ξυλάκια για σουβλάκια
2 μήλα κομμένα στη μέση
χρωματιστή τρούφα ή χρωματιστές κουκκίδες ή καρδιούλες
Βήματα

Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βάζετε δηλαδή μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και τοποθετείτε στο άνοιγμά της ένα μεταλλικό μπολ ή ένα μικρό κατσαρολάκι. Σπάζετε μέσα σε μικρά κομματάκια τη σοκολάτα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Ακολούθως, αφαιρείτε το μπολ από τη φωτιά και μπήγετε σε κάθε ξύλινο σουβλάκι ένα μαρσμάλοου. Στη συνέχεια, τα βουτάτε στη σοκολάτα και τα γυρίζετε για να πιάσουν και στο πλάι αλλά όχι να καλυφθούν εντελώς. Τα κρατάτε 2-3 δευτερόλεπτα πάνω από το μπολ για να φύγει η επιπλέον σοκολάτα και τα καρφώνετε στο μισό κομμάτι του μήλου (δες φωτό). Μην ανησυχείτε αν τρέξει λίγο η σοκολάτα.

Τα πασπαλίζετε με τη χρωματιστή τρούφα, τα βάζετε για λίγο στο ψυγείο και σερβίρετε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ