ΑρχικήΚρέαςΧοιρινόΨαρονέφρι γεµιστό µε ελιές και κολοκάσι

Ψαρονέφρι γεµιστό µε ελιές και κολοκάσι

Συστατικά
2 κοµµάτια (1 κιλό) ψαρονέφρι
1/3 φλ. ελαιόλαδο
10 -12 πράσινες ελιές γεµιστές µε κόκκινη πιπεριά σε άλµη
1 µικρό (200γρ.) κολοκάσι
1 φλ. άσπρο ξηρό κρασί
Βήματα

Με µια µαλακή βούρτσα φεύγετε τυχόν χώµατα από το κολοκάσι. Στη συνέχεια το ξεφλουδίζετε και το σκουπίζετε µε µια πετσέτα (όχι να το πλύνετε!). Κόβετε το κολοκάσι σε µπαστουνάκια.

Για να το πετύχετε αυτό κόβετε µία φέτα από το κάτω µέρος από το κολοκάσι και κόβετε χοντρές φέτες. Αφαιρείτε το επάνω και κάτω µέρος σχηµατίζοντας ένα ορθογώνιο. Κόβετε σε µπαστουνάκια.

Κόβετε το κάθε ψαρονέφρι στη µέση. Με ένα µαχαίρι κάνετε µία σχισµή στη µέση κάθε κοµµατιού και πιέζετε µε το δάχτυλο ή το πίσω µέρος µίας ξύλινης κουτάλας για να δηµιουργήσετε µία τρύπα στο ψαρονέφρι. Βάζετε σε κάθε κοµµάτι 3 γεµιστές ελιές και 4 µπαστουνάκια από το κολοκάσι. Τα πιέζετε να εισχωρήσουν καλά µέσα στο ψαρονέφρι.

Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα κοµµάτια από το ψαρονέφρι. Τα αφήνετε να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.

Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C και βάζετε το ψαρονέφρι σε ένα ταψί. Ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο για 30 λεπτά. Σερβίρετε το ψαρονέφρι µε πουρέ από κολοκάσι (δες συνταγή https://xrysessyntages.com/syntagi/arnisio-kotsi-e-poyre-apo-kolokasi/) ή σαλάτα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ