ΑρχικήΟι δικές σας συνταγέςΓλυκό µε περγαµό & κιτρόµηλο

Γλυκό µε περγαµό & κιτρόµηλο

Συστατικά
1 κιλό περγαμόντο,
4-5 κιτρόμηλα (νεράντζι),
1 ½ κιλό ζάχαρη,
1 λεμόνι, ο χυμός.
Βήματα

Πλένετε, στεγνώνετε και τρίβετε τα φρούτα στη λεπτή μεριά του τρίφτη.  Kόβετε μία λεπτή φέτα  (σε μέγεθος ενός σεντ) από το πάνω και κάτω μέρος του περγαμόντο για να μπορέσετε να αφαιρέσετε ομοιόμορφα τις φέτες για το γλυκό. Μετά, με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσετε μια ίσια γραμμή από πάνω προς τα κάτω. Ακολούθως, από το μισό περγαμόντο χαράσσετε στρογγυλά 4 ημικύκλιους. Αυτά θα τα χρησιμοποιήσετε ως «πέταλα». Αφαιρείτε τη φλούδα από το περγαμόντο σιγά – σιγά. Κόβετε μικρό μέγεθος από τη φλούδα του κιτρόμηλου και το τυλίγετε. Το στερεώνετε με μία οδοντογλυφίδα. Ενώνετε το κιτρόμηλο μέσα από τη φλούδα του περγαμόντο πάλι με οδοντογλυφίδα.

Τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα βράζετε μέχρι να ψηθούν. Για 2 μέρες αλλάζετε το νερό τους για να ξεπικρίσουν.

Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε χοντρή πετσέτα για 2 ώρες. Ύστερα, τα απλώνετε ομοιόμορφα στην κατσαρόλα. Βάζετε από πάνω τη ζάχαρη και τα αφήνετε στην άκρη για 1 ½ – 2 ώρες. (Κάθε 1 κιλό φύλλο τυλιγμένο χρειάζεται 1 ½ κιλό ζάχαρη). Ρίχνετε νερό στην κατσαρόλα να σκεπάσει το γλυκό και το βράζετε μέχρι να καταστηθεί, δηλαδή να δέσει το σιρόπι. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτετε το χυμό λεμονιού. Ξαφρίζετε το γλυκό και το μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα. Το φυλάσσετε σε δροσερό μέρος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ