ΑρχικήΓλυκάΚρέμεςΖελέ κόκκινων φρούτων και µους σοκολάτας

Ζελέ κόκκινων φρούτων και µους σοκολάτας

Σηµείωση: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κοκκινα φρούτα – ή µερικά – µε κατεψυγµένα φρούτα.

Συστατικά
Ζελέ κόκκινων φρούτων:
100 γρ. (3/4 φλ. περίπου) φρέσκα φραγκοστάφυλα (raspberries),
100 γρ. φρέσκιες, µικρές φράουλες (διαλέξτε 15 πολύ µικρές περίπου ή 10 µέτριες),
100 γρ. (3/4 φλ. περίπου) φρέσκα µούρα (blackberries),
100 γρ. (3/4 φλ. περίπου) φρέσκα κόκκινα βατόµουρα (redcurrants),
150 γρ. (3/4 φλ.) ζάχαρη,
375 ml (1 ½ φλ. ή ½ µπουκάλι) λευκό κρασί Chardonnay ή νερό,
4½ κουταλάκια (1½ φακελάκι των 10 γρ.) ζελατίνα σε σκόνη.
Μους µαύρης σοκολάτας:
75 γρ. (1/3 φλ.) κρέµα γάλακτος,
2 αβγά χωρισµένα + 1 ασπράδι,
25 γρ. (1 γεµάτη κουταλιά) ζάχαρη,
170 γρ. µαύρη σοκολάτα (58-60 % κακάο) ψιλοκοµµένη.
Βήματα

Ζελέ: Ραντίζετε τη ζελατίνα σε ένα µπολάκι µε 2 κουταλιές νερό και την αφήνετε να µουλιάσει. Βάζετε τη ζάχαρη και το κρασί (ή το νερό) σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε όλα τα φρούτα και όταν το κρασί κοχλάσει, αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ανακατεύετε µέσα µε σπάτουλα τη µουλιασµένη ζελατίνα, πολύ προσεκτικά για να µη λιώσουν τα φρούτα. Μοιράζετε το µίγµα σε 6-8 ποτήρια και όταν το µίγµα κρυώσει, τα βάζετε στο ψυγείο για να πήξει – για 4 περίπου ώρες.

Μια ώρα πριν πήξει εντελώς το ζελέ, ετοιµάζετε τη µους µαύρης σοκολάτας: Βάζετε σε ένα µπολ την ψιλοκοµµένη σοκολάτα. Ζεσταίνετε την κρέµα γάλακτος µέχρι να κάνει τις πρώτες µικρές φουσκαλίδες στον περίγυρό της και την αποσύρετε από τη φωτιά, περιχύνετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε µέχρι να λιώσει. Προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας απαλά το µίγµα µε σπάτουλα. Χτυπάτε µε το µίξερ όλα τα ασπράδια µαζί µε τη ζάχαρη µέχρι να γίνει µια µαλακή µαρέγκα, που να κρατά το σχήµα της. Αδειάζετε το 1/4 της περίπου στο µίγµα της σοκολάτας και το ανακατεύετε να χαλαρώσει λίγο. Ύστερα, προσθέτετε την υπόλοιπη και την ενσωµατώνετε ανακατεύοντας απαλά µε σπάτουλα. Την αφήνετε στο ψυγείο λίγο, µέχρι να πήξει εντελώς το ζελέ.

Γεµίζετε τα ποτήρια πάνω από το ζελέ µε τη µους σοκολάτας, βγάζοντάς την µέσα από κορνέ ζαχαροπλαστικής ή µε κουταλιές. Τα ξαναβάζετε στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες. Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε, αν θέλετε τις µους, µε σπασµένη λεπτή πλάκα µαύρης σοκολάτας.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ