ΑρχικήΠιάτα με υπογραφήΝίνα ΘεοχαρίδουΠαγωτό μπανάνα χωρίς παγωτομηχανή

Παγωτό μπανάνα χωρίς παγωτομηχανή

Συστατικά
3 πολύ ώριμες μπανάνες,
3 κουταλιές γάλα (πλήρες ή ελαφρύ)
Βήματα

Είναι πολύ σημαντικό οι μπανάνες να είναι πολύ ώριμες, να είναι στο στάδιο ωρίμανσης που παίρνουν καφετί χρώμα. Τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε ομοιόμορφες ροδέλες πάχους 2-3 εκ. Τις βάζετε σε στρώσεις σε ένα πλαστικό που να κλείνει στεγανά, τοποθετώντας κομμάτια αντικολλητικής λαδόκολλας ανάμεσα στις στρώσεις. Κλείνετε το κουτί και το κρατάτε στην κατάψυξη για 3-4 περίπου ώρες, ή και περισσότερο αν θέλετε. (Αν θα φτιάξετε περισσότερο παγωτό, ή παραλλαγές παγωτών, τότε ετοιμάζετε με αυτό τον τρόπο περισσότερες μπανάνες).

Λίγο πριν σερβίρετε, βάζετε τις μπανάνες με το γάλα στο πολυμίξερ (ένα απλό μπλέντερ δεν κάνει, εκτός και αν είναι τύπου Thermomix). Τις χτυπάτε για 2-3 λεπτά, με διακεκομμένες κινήσεις του μοτέρ, μέχρι να γίνει ένα λείο παγωτό. Το σερβίρετε αμέσως, ή το βάζετε στεγανά κλεισμένο σε ένα πλαστικό κουτί και το σερβίρετε αργότερα. Θα πρέπει όμως να το βγάλετε από την κατάψυξη για 10-15 λεπτά για να μαλακώσει λίγο.

Παραλλαγές:Μπανάνα- μάνγκο: Αντικαθιστάτε τη μια από τις τρεις μπανάνες με ένα ώριμο μάνγκο. Θα το κόψετε σε κυβάκια και θα τα βάλετε με όπως και τις μπανάνες σε στρώσεις σε πλαστικό κουτί με λαδόκολλα ανάμεσα στις στρώσεις. Ύστερα θα φτιάξετε το παγωτό, όπως το παγωτό μπανάνα. Μπανάνα -σοκολάτα: Προσθέτετε στη βασική συνταγή 1/4 κουταλάκι εσάνς βανίλιας, 1 ½ κουταλιά κακάο και 1 κοφτή κουταλιά ζάχαρη άχνη.Μπανάνα φρούτα του δάσους: Προσθέτετε στη βασική συνταγή 1/4 κουταλάκι εσάνς βανίλιας, 1 φλ. κατεψυγμένα φρούτα του δάσους (όχι ξεπαγωμένα!) και 1 κουταλιά μέλι.Φράουλα: Χρησιμοποιείτε 4 μπανάνες. Τις χτυπάτε με 1/4 κουταλάκι εσάνς βανίλιας και 1 φλ. κατεψυγμένες φράουλες (είτε παίρνετε έτοιμες κατεψυγμένες φράουλες από την υπεραγορά, είτε τις ετοιμάζετε εσείς στην κατάψυξη).Βανίλια: Προσθέτετε στη βασική συνταγή ½ κουταλάκι εσάνς βανίλιας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ