ΑρχικήΓλυκάΚεϊκΛευκά κέικ µε µαύρη καρδιά

Λευκά κέικ µε µαύρη καρδιά

Συστατικά
3 µεγάλα αβγά,
150 γρ. (3/4 φλ.) ζάχαρη,
180 γρ. (12 κοφτές κουταλιές ή ελέγξτε το βάρος του πακέτου) βούτυρο + επιπλέον για άλειµµα,
100 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκοµµένη,
60 ml (4 κουταλιές) γάλα,
250 γρ. (2 φλ. παρά 2 κοφτές κουταλιές) αλεύρι που φουσκώνει µόνο του,
½ κουταλάκι εσάνς βανίλιας.
Για την καρδιά µαύρης σοκολάτας:
75 γρ. µαύρη σοκολάτα ψιλοκοµµένη,
80 γρ. (1/3 φλ.) κρέµα γάλακτος.
Βήματα

Μερικές ώρες πριν ετοιµάζετε τη γέµιση: Βάζετε την ψιλοκοµµένη µαύρη σοκολάτα σε ένα µπολ. Ζεσταίνετε την κρέµα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και όταν εµφανιστούν οι πρώτες µικρές φουσκάλες γύρω-γύρω, την αδειάζετε πάνω στη σοκολάτα. Ανακατεύετε να λιώσει καλά και αδειάζετε το µίγµα σε ένα δισκάκι για παγάκια και γεµίζετε 6 χωρίσµατά του. Τα βάζετε στην κατάψυξη για 1 τουλάχιστον ώρα για να πήξουν καλά.

Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180° C και βουτυρώνετε 6 φορµάκια για µικρά κέικ µε αντικολλητική επένδυση ή από αλουµίνιο στο οποίο θα βάλετε µέσα χάρτινα, ελαφρά βουτυρωµένα φορµάκια για µικρά κέικ (υπάρχουν και τα δύο στο εµπόριο).

Λιώνετε τη λευκή σε µπεν µαρί ή στα µικροκύµατα. Χτυπάτε µε το µίξερ το βούτυρο µέχρι να γίνει σαν κρέµα και προσθέτετε τµηµατικά τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπηµα. Ύστερα, προσθέτετε ένα-ένα τα αβγά, περιµένοντας να απορροφηθεί το ένα πριν βάλετε άλλο. Ανακατεύετε µέσα λίγο-λίγο το αλεύρι εναλλάξ µε το γάλα και τέλος τη λιωµένη σοκολάτα και τη βανίλια, µέχρι να γίνει ένα λείο µίγµα.Μοιράζετε το µίγµα στα φορµάκια – µέχρι το µισό του ύψους τους- βάζετε µέσα στο καθένα, στο κέντρο τους, από ένα «παγάκι» σοκολάτας και µοιράζετε το υπόλοιπο µίγµα από πάνω. Τα ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά (θα είναι ρευστά στο κέντρο, η µαύρη καρδιά θα σµίξει µε το ρευστό κέικ). Τα βγάζετε από το φούρνο, τα ξεφορµάρετε σε πιάτα και τα σερβίρετε αµέσως.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ