ΑρχικήΓλυκάΚεϊκΑνάλαφρα τυροπιτάκια - Δάχτυλα

Ανάλαφρα τυροπιτάκια – Δάχτυλα

Συστατικά
1 φλ. νερό (ή ½ φλ. γάλα + ½ φλ. νερο)
100 γρ. (6 ½ κοφτές κουταλιές) ξεπαγωµένο βούτυρο, σε κοφτές κουταλιές
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 µέτρια αυγά
1 φλ. (100 γρ.) τριµµένο τυρί φλαούνας (ή χαλλούµι)
½ κουταλάκι ξηρός δυόσµος
Αλάτι, πιπέρι
Βήματα

Βάζετε το βούτυρο µαζί µε το νερό (ή το νερό µε γάλα) και 1 πρέζα αλάτι σε ένα κατσαρολάκι και το ανακατεύετε µέχρι να λιώσει το βούτυρο. Χαµηλώνετε λίγο τη φωτιά και ρίχνετε µέσα όλο µαζί το αλεύρι.

Συνεχίζετε να ανακατεύετε µε ξύλινο κουτάλι, µέχρι που το µίγµα να ξεκολλήσει από τα τοιχώµατα του κατσαρολιού και να µαζευτεί σε µια µπάλα γύρω στο κουτάλι.  Το αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάζετε το µίγµα σε ένα µπολ. Το αφήνετε να κρυώσει λίγο για µερικά λεπτά (να το αγγίζετε χωρίς να καίγεστε) και σπάζετε µέσα ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύοντας µε δύναµη κάθε φορά, µέχρι να απορροφηθεί το ένα αυγό πριν βάλετε άλλο.

Ύστερα, ενσωµατώνετε µέσα το τυρί (ή το χαλλούµι), τον δυόσµο, 1-2 πρέζες αλάτι και πιπέρι. Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ντύνετε 2 ταψιά του φούρνου µε αντικολλητική λαδόκολλα και βάζετε τη µισή ζύµη σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής µε µύτη πλάτους 1 κ. περίπου.

Βγάζετε µικρές λωρίδες ζύµης σαν δάχτυλα, µήκους 10-12 εκ. περίπου καιι τα βάζετε πολύ αραιά πάνω σε ένα ταψί. Επαναλαµβάνετε το ίδιο µε την υπόλοιπη ζύµη.

Τα ψήνετε στο φούρνο 15-20 περίπου λεπτά, µέχρι να ροδίσουν, εναλλάσσοντας τη θέση των ταψιών στο µέσο του ψησίµατος. Σβήνετε το φούρνο και τα αφήνετε µέσα για άλλα 15 λεπτά. Τα σερβίρετε ζεστά (ή ξαναζεσταµένα).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ