Coffee semifreddo

Συστατικά
10 μπισκότα digestive, θρυμματισμένα με τα χέρια
½ φλ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
#Για την γκανάς#
200γρ. μαύρη σοκολάτα
200ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά κονιάκ ή λικέρ καφέ
#Για την κρέμα καφέ#
100γρ. τυρί κρέμα (Cream Cheese)
400γρ. κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
3 κουταλιές καφέ στιγμιαίο
2 κουταλιές νερό ζεστό
500ml κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι βανίλια
Βήματα

Βάζετε πλαστική μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα 12 Χ 22 εκ. περίπου.
#Φτιάχνετε την γκανάς# Βράζετε την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε με αυτή τη σοκολάτα. Αφήνετε το μείγμα να σταθεί για λίγο μέχρι να μαλακώσει η σοκολάτα. Ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια βελούδινη γκανάς. Προσθέτετε το κονιάκ ή λικέρ καφέ. Αφήνετε κατά μέρος.
#Ετοιμάζετε την κρέμα καφέ# Ανακατεύετε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα. Διαλύετε τον στιγμιαίο καφέ σε 2 κουταλιές ζεστό νερό. Προσθέτετε τον καφέ στο μπολ με το τυρί και το ζαχαρούχο. Ανακατεύετε να αναμειχθούν. Κτυπήστε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μαζί με τη βανίλια. Προσθέστε τη σαντιγί στο μπολ με το μείγμα τυριού/καφέ. Αναμιγνύετε καλά μέχρι να έχετε μια αφράτη κρέμα.
#Συναρμολογείτε το γλυκό# Βάζετε πρώτα 3-4 κουταλιές από την κρέμα καφέ στη βάση της φόρμας. Σκορπίστε το 1/3 από τα μπισκότα και το 1/3 από τα αμύγδαλα. Περιχύνετε με το 1/3 της γκανάς. Συνεχίζετε με το μισό περίπου από την κρέμα καφέ, το άλλο 1/3 μπισκότων, αμυγδάλων και γκανάς.

Τελειώνετε με το υπόλοιπο μείγμα καφέ και τα υπόλοιπα μπισκότα. Χρησιμοποιήστε την υπόλοιπη γκανάς και τα αμύγδαλα σαν επικάλυψη αφού παγώσει το γλυκό.

Καλύπτετε το γλυκό με πλαστική μεμβράνη και μεταφέρετε στην κατάψυξη για 12 ώρες. Για να σερβίρετε μεταφέρετε το γλυκό στο ψυγείο για 30 λεπτά. Αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Περιχύνετε με την υπόλοιπη γκανάς και πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ