ΑρχικήΓλυκάΠαγωτάΠαγωτό βανίλια με σος καραμέλα

Παγωτό βανίλια με σος καραμέλα

Υλικά:

500 γρ κρέμα γάλακτος

1 λοβό βανίλιας

500 γρ γάλα πλήρες

250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

6 κροκάδια

Για τη σος καραμέλας*:

(Cookidoo – caramel sauce)

250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

250 γρ κρέμα γάλακτος

30 γρ βούτυρο

1 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

EKTΕΛΕΣΗ

  • Βάζετε στον κάδο το χτυπητήρι και την κρέμα γάλακτος. Κτυπάτε 1,5 – 2 λεπτά/ταχ. 4 μέχρι να έχετε μια αφράτη σαντιγί. Μεταφέρετε σε ένα μπολ. Δεν χρειάζεται να ξεπλύνετε τον κάδο. Βγάζετε το κτυπητήρι.
  • Βάζετε στον κάδο το γάλα. Κόβετε κατά μήκος τον λοβό βανίλιας και με ένα μαχαιράκι βγάζετε τα σπόρια. Βάζετε τα σποράκια στο γάλα.
  • Προσθέστε στον κάδο, τη ζάχαρη, τον λοβό και τα κροκάδια. Βράζετε 8 λεπτά/90 βαθμούς/ταχ. 3.
  • Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μπολ να κρυώσει εντελώς. Την βάζετε στο ψυγείο.
  • Όταν η κρέμα κρυώσει, προσθέστε τη σαντιγί και ανακατέψτε να αναμειχθούν. Μεταφέρετε το παγωτό σε δοχείο για κατάψυξη. Το παγώνετε για τρεις ώρες. Κάθε ώρα το ανακατεύετε με ένα κτυπητήρι. Εναλλακτικά το παγώνετε σε παγοθήκες και το κτυπάτε στο Thermomix για να διαλυθούν οι κρύσταλλοι. Στη συνέχεια, το παγώνετε στο δοχείο που θέλετε.

*Για τη μέθοδο παρασκευής της σος καραμέλας θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες από το Cookidoo μια και απαιτεί ψηλές θερμοκρασίες. Επίσης, όταν η συνταγή σας ζητήσει να προσθέσετε 130-180 γρ κρέμα γάλακτος, εγώ προσθέτω 180 γρ γιατί πιστεύω ότι έτσι η καραμέλα μου θα έχει την πυκνότητα που θέλω για τη συνταγή. Περισσότερη κρέμα = πιο ρευστή καραμέλα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ